Sub-tropisch paradijs: The Poor Knights Islands, Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland staat bekend om de diverse en ongerepte natuur. Zo vind je hier ook de unieke groep eilanden ‘The Poor Knights Islands’, vijftig kilometer vanaf de kustplek Whangarei. Een echt sub-tropisch paradijs. Dat betekent dat het net zo tropisch oogt als de Caribbean, maar aanvoelt als een milde lente dag in Nederland. Beide prachtig. En een boottrip van een uur naar deze eilanden bewijst dat!

The Poor Knights Islands, Nieuw Zeeland

Duiken

En het zijn niet zomaar een stel eilanden. Zo zijn er ongeveer 2,5 miljoen vogels die elk jaar uit Zuid-Amerika komen overvliegen om alleen op deze eilanden te broeden. Daarnaast vind je hier de grootste zee-grot ter wereld! Dat is allemaal boven water, maar onder water is het net zo bijzonder. Het is namelijk een beschermd gebied – je mag er niet vissen – en is daarom een van de mooiste duikplekken ter wereld.

Stuur alvast maar ticketprijzen naar je vriendengroep!

 

Naast deze feitjes is het natuurlijk ook gewoon knetter mooi. Blauw water, boottochtje in de zon en je hoeft je hoofd – met duikbril – maar onder water te stoppen en je ziet een van de mooiste onderwater werelden die je ooit zult zien.

Het is een stuk goedkoper dan duiken, al kost dit boottochtje zelf ook al 250 Nieuw Zeelandse dollar. Maar voor die prijs kun je ook – als je écht geluk hebt – wild life spotten. Denk aan wilde dolfijnen, orka’s of zeehonden.

 

Total
4
Share