Zien om te geloven: een zwembad in de muur van de huiskamer

CREDITS: Fillippo Bamberghi

Soms moet je gewoon iets zien om het te geloven. Dingen zoals een zwembad in de muur van een huiskamer. Ja, in de muur van een huiskamer. Dit pareltje is gerealiseerd in Brazilië, São Paulo om precies te zijn. De Braziliaanse architect Fernanda Marques is de bedenker en uitvoerder. En wij vinden het haar aardig gelukt…

Zwembad als muur

Het zwembad ís de muur van de huiskamer, je kijkt er vanaf de bank zo tegenaan. En vanaf de slaapkamer loop je er zo in. Het zwembad van 30 meter lang is subtiel verwerkt in het appartement van 5000 vierkante meter met twee verdiepingen. Marques zelf over het uitdagende project: “Ik besloot om het zwembad vooraan en in het midden van de woonkamer te plaatsen, zodat het naast het genieten voor vrije tijd, ook een element van spanning zou creëren, met name sterk en aanwezig“.

zwembad in huiskamer
Foto: Fillippo Bamberghi

In- en exterieur

En niet alleen het zwembad is indrukwekkend, ook de rest van het interieur mag er zijn. Alle meubelen zijn van Braziliaanse afkomst, Marques heeft kunst en design als leidraad gebruikt voor de inrichting. Het is een houvast en naast het zwembad de basis van het succes. Zelf is de architect fan van een combinatie van exterieur en interieur. Marques: “Ik ben van mening dat architectuur en interieur niet te scheiden zijn”. Mede daardoor leidt de buitentrap direct naar het zwembad, zo kom je meteen binnen in het pronkstuk van het huis.

Fernanda Marques

Nadat ze afstudeerde aan de University of São Paulo’s School of Architecture and Urbanism heeft ze ervaring opgedaan bij een van de meesters van de hedendaagse kunst in Brazilië. Sinds 1990 heeft ze haar eigen studio en is ze een van de meest toonaangevende interieurarchitecten van de wereld. En na het zien van deze foto’s zul je vast snappen waarom!

 

Total
23
Share