Wonen in een watertoren

Chateau d’eau is de toepasselijke benaming van dit architectonisch pareltje. Deze voormalige watertoren is in 1938 gebouwd en heeft tot de jaren ’90 nog gefunctioneerd. In 2007 heeft Bham Design Studio er nieuw leven in geblazen door de toren te renoveren en om te toveren tot een unieke woning. De toren staat in het Belgische Steenokkerzeel.

Chateau d’eau

Als je hier wilt wonen, moet je wel van traplopen houden, want het dertig meter hoge gebouw bestaat uit zeven verdiepingen (met de begane grond meegerekend), waarvan iedere verdieping een eigen functie heeft. De begane grond beschikt over een garage met ruimte voor twee auto’s. De toren heeft twee slaapkamers; een grote slaapkamer en een gastenvertrek en suite met kantoor. De badkamer is voorzien van een bad en een 4,5 meter hoge doucheDe woonkamer, eetkamer en keuken bevinden zich in het bovenste gedeelte van de toren en vormen één ruimte. Vanuit de woonkamer is het mogelijk om met een wenteltrap naar het dakterras met panoramisch uitzicht te gaan.

Het interieur van de watertoren is minimalistisch en er is voornamelijk gebruik gemaakt van grijstinten, die de houten vloer mooi uit doen komen. Bij het renoveren zijn de belangrijkste elementen uit de watertoren behouden gebleven. Het betonnen plafond, de trappen en het voormalige 250.000 liter waterbasin, versterken de sfeer van de watertoren. De enige bijkomstigheid is dat de toren in de buurt van een vliegveld staat en dat er dus vrij veel vliegverkeer is, maar vanaf het panoramische dakterras is het geen straf om vliegtuigen laag over te zien komen.

Total
0
Share