Verstopt onder een huis in Melbourne ligt deze wrede Batcave

Wie dacht dat de Batcave alleen in films bestond heeft het mis. Architectenbureau Molecule bewijst dat niets onmogelijk is als er een flinke zak met geld op tafel ligt. Eén van hun nieuwste projecten is een heuse Batcave. De epische garage ligt verstopt onder een enorm herenhuis in Australië en is de droom van menig Batman fan.

The Wayne Residence

De enorme villa draagt de toepasselijke naam ‘The Wayne Residence’ en ziet er op het eerste gezicht erg onschuldig uit. De buitenkant van het paleisje doet denken aan een oud, gerestaureerd landhuis en wordt omringd door een bijpassende tuin. Binnen wordt deze stijl doorgezet. De grote ruimtes zijn klassiek ingericht en hebben een elegante uitstraling. Tot zover wijst weinig erop dat in dit huis een Batman-achtig hoofdkwartier te vinden is. Tot je onder de grond kijkt. Meters onder het huis bevindt zich de garage, waar je je in een compleet andere wereld waant.

batcave

De Batcave

Het contrast tussen de garage en het huis kan bijna niet groter. Onder het huis heeft Molecule een grote, futuristische garage gebouwd, volledig gebaseerd op de Batcave uit de Batman films. De ruimte wordt gesierd door honderden LED-lampen en bevat veel grijs- en zwarttinten. De spiegelende achterwand zorgt ervoor dat het lijkt alsof er geen einde komt aan de garage. Om het plaatje compleet te maken heeft het bedrijf een hydraulische lift geplaatst onder de tennisbaan. Met één druk op een knop opent de ‘geheime’ ingang onder de baan en kan je zo je Batcave inrijden. Waar kunnen we tekenen?

batcave1

batcave2

Het origineel:

batcave3

Total
1
Share