Van kerk tot mancave: The Church House

In een kerk wonen is waarschijnlijk niet het eerste wat er in je opkomt als je opzoek bent naar een huis. Maar na de volgende beelden gezien te hebben, zou je bidden om in zo’n dergelijk pand te mogen wonen. Jezus Christus, wat is ‘ie gaaf!

De kerk die is omgebouwd tot een mancave

Hoewel veel oude kerken worden omgebouwd tot een winkelcentrum, dacht meneer David Hansford hier anders over en veranderde het in een echte mancave. Hij heeft de zogeheten Church House omgezet tot een droomhuis waar elke man zou willen wonen.

The Church House

Voor een grove 2,4 miljoen dollar is de kerk in Norman Park, Brisbane, gekocht op voorwaarde dat deze moest worden bewaard dankzij zijn erfgoedlijst. Hansford heeft het voor elkaar gekregen om een woning op te zetten zonder de kerkelijke toren te verstoren. Hij heeft er een moderne uitbreiding van gemaakt in samenwerking met het oorspronkelijke gebouw.

Aan de ene kant van het huis kan je de elegante tuinen vinden terwijl een potje tennis geoefend kan worden op de tennisbaan aan de andere kant van het gebouw. De kerk fungeert niet meer als ruimte waar men kan bidden maar als amusementsruimte voor de eigenaar. Deze ruimte beschikt over een fijne bar om te drinken, wat stoere pooltafels en is hier de eetkamer te vinden.

Op de tussenverdieping is het thuiskantoor van The Church House te vinden. Via een zinktunnel is de kerk verbonden met het aangebouwde huis, die dient als nieuwe uitbreiding voor de woon- en slaapvertrekken.

Interieur

De interieurontwerper Gerogia Cannon heeft ervoor gekozen om een contrast neer te leggen waarbij het oude gedeelte van de kerk goed naar voren komt en het aangebouwde deel een zeer verfijnd en modern ontwerp heeft gekregen. Beton wordt hier als koning gezien waarbij hout en metaal de accenten neerzetten.

The Church House weet ook donders goed dat je groen moet doen. Hij maakt namelijk gebruik van zonnepanelen terwijl het niet te futuristisch uitziet.

Total
0
Share