Deze tiny houses zijn multifunctioneel door geniale inrichting

Grote trend, kleine huisjes. De tiny houses trend komt niet uit het niets. Meer dan de helft van de wereldbevolking woont namelijk in steden. Enige tijd geleden begon de trend in de V.S. en verovert nu snel de harten van veel urbans. De huisjes zijn zo ingericht dat er alles staat wat je nodig hebt, echter op een kleiner oppervlak. Maar waarom willen we dan kleiner wonen? Voornamelijk omdat je je dan niet scheel betaalt aan huur of elektriciteit. Dan praten we toch over aardig wat biertjes in de maand extra. En toch zit je op een mooie locatie!

Het huis staat vol spullen die in en uit elkaar gevouwen kunnen worden en veel multi-functionele meubels. Dit appartement is van alle gemakken voorzien. Als je je vriendin even zat bent, gooi je haar in een of andere la waar weer een hele ruimte in verstopt zit. Ideaal, toch?

MIT Media Lab komt met een technologie aanzetten die ons allemaal versteld doet staan. Deze zomer zal het systeem in drie Amerikaanse steden te vinden zijn en moet eerst de test doorstaan bij wooncorporaties en vastgoedontwikkelaars. Nog even wachten dus voordat wij het appartement van de toekomst mogen omarmen.

Tiny houses zijn ideaal voor mensen die ervaringen verzamelen in plaats van spullen

Tiny houses

Wetenschapper Kent Larson is een experimenteel project gestart waarbij het Ori systeem ervoor zorgt dat een appartement makkelijk transformeert. Een studio of een huis met één slaapkamer. Hassier Larea, de oprichter van Ori, is een tijdje geleden al aan de slag gegaan met het appartement van de toekomst. Het concept was er, de prototypes zaten ook al aardig in elkaar, maar de designkant ontbrak nog. Hier schoot ontwerper Yves Bihar te hulp. Uit deze samenwerking kwam een robot met een toegankelijk systeem tevoorschijn, waardoor het ingenieus is, maar ook makkelijk in gebruik.

Het appartement kan met één druk op de knop veranderd worden van woonkamer naar slaapkamer en zelfs kledingkast. Via een mobiele app kan je makkelijk to do’s aangeven. Kleine moeite dus. Het fijne aan dit systeem is dat ruimtes makkelijk opgedeeld kunnen worden. Zo hoeft je bed niet de hele dag in de ruimte te staan terwijl je er geen gebruik van maakt.

Niet alleen handig voor de avonturiers onder ons die ervaringen verzamelen in plaats van spullen. Ook voor de student of het stel dat niet zoveel spullen nodig heeft. Take our money! 

Foto’s: MODE Logan Square Appartements

Total
0
Share