The Shack: het Californische droomhuis

Ga er even bij zitten want dit Californische droomhuis is een plek waar je u tegen zegt. Dankzij designprofessionals Feldman Architecture is deze voormalige woning met één verdieping verbouwd en letterlijk verheven tot een van de modernste hutten die we hebben gezien.

Een vakantiehuis om heerlijk te vertoeven

Een druk echtpaar uit San Francisco was opzoek naar een plek waar zij helemaal tot rust zouden komen en zich terug konden trekken uit het drukke leven van de grote stad. Dit leidde hen naar The Shack. Het kleine, donkere huisje in Marin County, Californië, kwam oorspronkelijk met lage plafonds en scheidingswanden waarvan de nieuwe huiseigenaren dachten dat dit niet zou werken voor hun rust. Om de situatie recht te zetten, huurden ze Feldman Architecture in om er een moderne schuilplaats te creëren met uitzicht op de omliggende bergen.

De toevoeging van de verdieping zorgde ervoor dat de woonkamer zich kon uitbreiden. Hierdoor kon er ook een hoofdslaapkamersuite op de bovenverdieping toegevoegd worden, met een ingelijst uitzicht op de berg Baldy.

Het interieur

De architecten hebben het originele karakter met moderne elementen vermengd om de perfecte plek neer te zetten waar je in het weekend en in de vakanties kunt vertoeven. Buiten zijn verschillende niveaus gecreëerd om te eten, ontspannen en te zwemmen. Naast het nieuwe zwembad is een vrijstaande garage gebouwd met een groen dak.
Tijdens de eerste fase werden de originele Douglas Fir- plafonds onthuld toen het schuine dak werd geopend. Hierdoor werd het stel geïnspireerd om teruggewonnen, lokale bossen voor de schoorsteenmantel, vloeren en binnendeuren te gebruiken.

De openhaard gemaakt van Sonoma-steen is bewaard gebleven uit het oorspronkelijke huis, net als het redwood aan de buitenkant.

Deze vakantie zijn wij in ieder geval in Californië te vinden…

 

Total
0
Share