Te koop: penthouse a la Gaudi in Amsterdam voor 2,3 miljoen

CREDITS: funda.nl

Stap dit grachtenpand binnen en je denkt dat je bij Gaudí himself op de koffie bent. Maar niets is minder waar, je staat namelijk midden in de bruisende Jordaan. In iedere hoek van de kamer is het oog voor detail terug te zien. Het pand is een voormalig koopmanshuis en stamt uit 1760. Nadat het al een keer is plat gegooid, is in 2000 dit fenomenale penthouse ontstaan. Door de gehele woning komen organische vormen terug, waardoor het je doet denken aan Casa Mila en Casa Batllo in Barcelona. Treed binnen via een koninklijke entree, en dat allemaal midden in onze hoofdstad. Een blik op de advertentie van Funda en je bent gewoonweg verkocht.

Penthouse à la Gaudí

Geïnspireerd door de kunststroming Art Nouveau, waan jij jezelf in een compleet andere wereld. Via een adembenemende hal kom je een living tegen waar je u tegen zegt. Onderverdeeld in een loungegedeelte, een zit – en eetgedeelte en de woonkeuken. Om nog maar te zwijgen over de trap naar een dakterras van 141 m2, waar ook de stijl van Gaudí wordt doorgevoerd. Aan de achterzijde bevindt zich de master bedroom. Natuurlijk met bijhorend filmscherm en diepe walk-in closet aan beide kanten.

Foto via: Funda

Badkamers

Geheel uitgevoerd met een aardetint kleurstelling én diverse gouden details, is de badkamer een waar spektakel. Met een douchekop (uit het plafond), designkranen en een vloer die afgewerkt is met gouden mozaïek patroon wordt een waar luxueus gevoel gegenereerd. De kleinste kamer van het penthouse is het afsluitbare toilet. Volledig uitgevoerd in een gelijke kleurstelling met als eyectacher een Jugendstil zwanen kraan. Mocht één badkamer niet genoeg zijn, de tweede badkamer is in Mediterrane stijl. Geheel in mozaïek uitgevoerd met azuurtinten met in de vloer een bloemenpatroon. Zo kun je elke ochtend kiezen in welke stijl jij de dag begint.

Te koop

Sinds deze week wordt deze parel aangeboden door CSV makelaars en voor een schamele €2.300.000 is het voor jou. Mocht je dit nu over hebben, dan heb je iets waarmee je kan pronken tot iedereen er stil van wordt. Het monumentaal pand heeft een oppervlakte van 237 m2 en heeft 4 kamers. Mochten we je niet kunnen overtuigen, probeer dan maar is niet kwijlen bij het zien van de foto’s. Laat jezelf niet afschrikken door het prijskaartje, we hebben wel eens gekkere dingen gezien.

Total
1
Share