Slapen onder het noorderlicht: Panorama Glass Lodge

CREDITS: Panoramaglasslodge.com

Ben jij nog zoek naar een plek om je huwelijksnacht te verblijven? Stop dan maar met zoeken, het kan niet beter worden dan dit. Het familiebedrijf Panorama Glass Lodge, verhuurt een lodge waar je alleen maar van kan dromen. Tot nu, want deze lodge is gewoon te huur. De moderne lodge voelt als een iglo en de buitenkant is deels van glas, waardoor je recht onder de sterren slaapt en je het beste zicht hebt op het noorderlicht. Het panoramische beeld wat je in deze lodge krijgt, zal nooit meer van je netvlies verdwijnen.

Panorama Glass Lodge

Je slaapt niet alleen recht onder de sterren, je kunt ook van het bizarre uitzicht genieten in een luxe outdoor hot pot. Zie jij het al voor je: het noorderlicht aan de hemel, een uitgestrekt panoramisch uitzicht over het water, jij in een warme hot tube met Victoria Koblenko naast je én een flesje Dom Pérignon. Nee? Nou, wij in ieder geval wel.

Het is deze lodge niet alleen buiten te doen: ook aan de binnenkant is veel aandacht besteed. Een volledig uitgeruste keuken, industriele badkamer met regendouche en een eethoek voor je romantische diner. En dit terwijl de sterren zich nog steeds boven je hoofd bevinden. Duik naar dat je bent doorgezakt je bed in, en daar wil je waarschijnlijk nooit meer uit.

Panorama Glass Lodge , Slapen onder het noorderlicht: Panorama Glass Lodge

‘Privacy first’

De lodge is te vinden in Hvalfjörður, ongeveer een half uurtje rijden van Reykjavik. De omgeving is avontuurlijk, op vijf minuten afstand zijn verschillende bijzondere kliffen waar te vinden. Verwacht bij deze lodge dan ook geen drukte: het ligt in een afgelegen gebied en maak je geen zorgen over schending van privacy.

De lodge ligt aan het water, en met wat geluk kun je vanaf het strand zeehonden zien die een zonnestraaltje mee proberen te pikken of spot je walvissen die rond aan het toeren zijn. Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar het is toch écht te boeken. Voor zo’n €340 per nacht en wel hier.