Zo besteed je 48 uur in Dortmund als een baas

CREDITS: EvgeniT
Er zijn zoveel leuke steden in de wereld en veel daarvan zijn niet eerder ontdekt, maar zijn wel plekken waar je U tegen zegt. Maar sommige steden verdienen gewoon écht meer credits, dus daar komen wij om de hoek kijken. Bij deze onze rubriek op woensdag: Zo besteed je 48 uur in … als een baas.

Vandaag beginnen we met onze nieuwe rubriek: Zo besteed je 48 uur in …… als een baas. In deze rubriek geven we wekelijks tips zodat je de vetste restaurants, hotels, winkels, (culturele) activiteiten en events van de stad leert kennen. Is het weer eens tijd voor een stedentrip, maar heb je geen idee waarheen? Laat ons je een handje helpen. We trappen de rubriek af met één van de leukste steden van onze westerburen: Dortmund.

Zo besteed je 48 uur in Dortmund als een baas

Dortmund is de stad waar je ’s ochtends uitgerust wakker wordt in één van de prachtige hotels. ’s Middags wandel je door de bruisende winkelstraatjes, waarna je ’s avonds geniet van een diner voor twee aan de haven. ’s Nachts geniet je van een DAB, hét bekendste Dortmunder bier. Ben je al enthousiast? Dit zijn de plekken die je moet bezoeken in Dortmund.

Places to sleep

Een stad bezoeken begint wel vaak met het bewerkstelligen van een slaapplek. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te couch surfen of een airbnb te huren, maar een hotel is natuurlijk nooit verkeerd. Deze hotels in Dortmund zorgen gegarandeerd voor een goede start van jouw reis:

Stay Design Hotel Dortmund: één van de hotels waar je wil overnachten. Tijdens een nacht in de wellness of sauna suite kom je niets tekort. Laat je onderdompelen door de luxe van dit hotel.

Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof: Je bezoekje in Dortmund doorbrengen als een koning? Dan moet je bij Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof zijn. Dit verbazingwekkende hotel lijkt net op een paleis en is volgegooid met marmer.

Dortmund - 1
Foto: Hotel Unique in Dortmund

Places to eat

Om tijdens je stedentrip in een andere stad op je hotelkamer eten, is natuurlijk een absolute no go. Lekker uiteten hoort bij het vieren van vakantie, dus deze hotspots kan je zeker niet overslaan:

Café Lotte: bij deze koffieplek in het hartje van Dortmund kun je niet alleen voor een koffie terecht, maar ook voor een heerlijk ontbijt, lunch, alcoholische versnapering en zelfs een volledig diner. Naast al het heerlijke eten en drinken, is er ook gedacht aan de appearance van Café Lotte. En dat is te zien aan het hippe en cozy interieur.

Kartoffel lord: ben jij die echte aardappelboer die elke dag patat, aardappel of aardappelpuree op het menu heeft staan? Dan is dit dé plek voor jou. Je kan hier je gekookte aardappels helemaal customizen tot je eigen aardappel. Dus be creative and enjoy.

EMIL: De steak-expert Sebastian Felsing kiest in dit restaurant de beste stukken vlees uit Nieuw-Zeeland, Canada en de Verenigde Staten speciaal voor jou uit. Zij raden je aan hoe welk vlees het best bereidt kan worden. Dus, wordt het rare of medium rare? De keuze ligt bij jou.

Places to drink

Lekker na het diner een drankje drinken hoort erbij (of ’s middags kan ook, wat jij wilt). Dit zijn twee plekken waar je deze heerlijke versnapering kunt consumeren:

Kaktus Farm: al genoeg geld uitgegeven? Geen zorgen, bij de Kaktus Farm geniet je van cocktails van €2,90! Daarnaast zal de live muziek van de Kaktus Farm jouw heupjes geheid wat losser krijgen.

Café Solo: voor een drankje na het diner kun je terecht bij Café Solo. Gelegen aan het water, geniet je van het brede assortiment aan bieren en de heerlijke hamburgers.

Dortmund 5
Foto: Quin Guyen

Places to go out

Een stad bezoeken zonder de lokale clubs te bezoeken kan natuurlijk niet. Een heerlijk drankje en dansje is onmisbaar. Breng een bezoek aan een van deze clubs en je hebt sowieso een goede avond.

Club Prisma: besloten om uit te gaan? Doe het dan meteen goed. Tijdens je bezoek aan dé grootste club Dortmund kom jij de avond wel door. Op de vijf verdiepingen vind je onder andere een restaurant, VIP-lounge en een cocktailbar. Cheers!

Discothek Village: een andere optie waar iedere avond wel een feestje gaande is, is Discothek Village. In deze club draait iedere avond een DJ en kun je op een van de vele loungebanken genieten van de muziek en een drankje.

Dortmund 7
Foto: Artur Kechter

Places to shop

Winkelen tijdens een citytrip is iets dat we niet over kunnen slaan. Daarom zetten we de plekken die je niet mag missen vast voor je op een rijtje.

Andrä Dortmund: een muziekwinkel die niks tot je verbeelding laat. Met maar liefst twee verdiepingen kunnen de echte muziekliefhebbers hier hun hartje ophalen. Na uren rondlopen ben je waarschijnlijk nog niet uitgekeken.

Thier-Galerie Dortmundde place to be voor de winkelliefhebbers. Met het aanbod van 160 verschillende winkels moet zelfs jij kunnen slagen. Beetje heimwee naar Nederland? Er is zelfs een Nederlands snackbar genaamd ‘Frietjes uit Holland’.

Do
Foto: Bigstock

Places to go

Een reis is niet compleet zonder het bezoek aan een evenement, stadion of museum. Vandaar dat hier een paar tips voor je op een rijtje zijn gezet!

Borussia Dortmund: de absolute topclub van Dortmund, bekend van de furore die ze maakte in het jaar 2013. Daarvoor waren ze natuurlijk na Bayern München ook een topclub. Is het niet mogelijk om een wedstrijd te bezoeken? Niet getreurd, je kunt altijd nog een rondleiding door het stadion nemen. Bezoek die gelbe wand en proef de sfeer waar normaal gesproken duizenden fans staan te zingen. Een andere optie voor de die-hard fans: een bezoek aan het Borussia Dortmund museum.

Brouwerijmuseum: Bij voetbal hoort natuurlijk een ijskoude rakker. Gelukkig is ook dat mogelijk in Dortmund. Het brouwerijmuseum geeft een exclusief kijkje in de geschiedenis van het Dortmunds bier. Natuurlijk krijg je na het bezoek ook de mogelijkheid om het heerlijke Dortmunds bier zelf proeven.

Dortmund 9
Foto: Waldemar Brandt