In Santa Fe staat de dikke ranch van Tom Ford te koop

CREDITS: Kevin Bobolsky

Dit is jouw kans om je als een echte cowboy te voelen. In Santa Fe, New Mexico, staat namelijke een hele dikke ranch te koop. De ranch staat bekend onder de naam Cerro Pelon en is de woning van niemand minder dan Tom Ford. Zijn naam is synoniem voor ‘stijlvol’, dus ga er maar vanuit dat deze ranch tot in de puntjes uitgewerkt is. Waan je in een westernwereld op een grondgebied van 82km². Paarden niet inbegrepen.

Cerro Pelon 10

Cerro Pelon

De vertaling hiervan is ‘kale heuvel’. Het gebouw op deze heuvel is ontworpen door ‘s werelds meest befaamde architect Tadao Ando. De enige architect die alle vier meest prestigieuze prijzen heeft gewonnen in de architectenwereld. Hij staat bekend om het gebruik van harde lijnen, die de natuur volgen, en het gebruik van water in zijn ontwerpen. Zo zie je dat ook bij Cerro Pelon.

De ranch bestaat uit twee verschillende gebouwen. Het hoofdgebouw lijkt de zweven over een plas water en wordt vergezeld door een unieke paardenstal met acht plekken. Zelfs de paardenbakken zijn in dezelfde unieke stijl gebouwd als de rest van de ranch. Daarnaast zijn er vier aparte verblijven voor je personeel en twee aparte huizen voor logees. Het tweede gebouw is het hoofdkwartier van de eigenaar. Met een zeer stijlvolle woonruimte, een kantoorgebouw en ruimte voor extra paarden. Waren we bijna vergeten te vermelden dat de ranch ook zijn eigen warenhuis en landingsbaan heeft, inclusief hangar. Je zou het bijna over het hoofd zien. Het architectuur wonder kan van jou zijn voor een kleine $75.000.000.

Cerro Pelon 1

Cerro Pelon 5

Cerro Pelon 7

Cerro Pelon 12

Cerro Pelon 4

Licht, camera, actie

Als je denkt dat we er al waren, dan heb je het mis. Sinds 1985 bezit het grondgebied rond de ranch ook een filmset genaamd Silverado Movie Town. In het begin bestond deze set vooral uit kartonnen gebouwen en was bestemd voor één film. Inmiddels is de set zo uitgebreid en uitgebouwd dat het een echte western dorpje is. De gebouwen die je ziet zijn echt en volledig ingericht. Hierdoor is het een populaire locatie voor ‘kaskrakende’ Hollywoodfilms. Voor een bepaald bedrag kun je de set van de eigenaar huren. Films die hier gebruik van hebben gemaakt zijn onder andere Cowboy vs. Aliens, Thor: Dark World en Wild, Wild West. 

Dit is niet de enige filmische set van je grondgebied. Hetgeen wat de natuur gegeven heeft is al prachtig op zich. De Galisteo River is één van de pareltjes die in het noorden langs de ranch loopt. Het grondgebied is met volle aandacht behandeld waardoor het een grote variatie aan flora en fauna bezit. Daarnaast ontdek je een variatie aan geschiedenis. Zo staat de ranch midden in het oude wilde westen, zijn er oude ruïnes en vind je overblijfselen van mijn-gereedschappen. De Cerro Pelon Ranch is een huis uit de droom van vele.

Cerro Pelon 16

Cerro Pelon 15

Cerro Pelon 8

Cerro Pelon 11

Cerro Pelon 9

Cerro Pelon 6

Total
2
Share