Oude Nabisco koekfabriek omgetoverd tot appartement

CREDITS: Nicolas James Photography

Wonen in een pand waar ooit een Nabisco koekfabriek in gevestigd zat? Dat kan! In Chicago werd de koekfabriek in 1995 verbouwd tot appartementencomplex en het resultaat mag het wezen. Maar liefst 180 unieke appartementen kwamen ervoor in de plaats.

En wat doe je dan als stel? Een mooie loft aanschaffen en naar je hartje inrichten. Deze loft is omgetoverd tot een prachtige plek. Hoe jammer het ook is dat de Nabisco koekfabriek er niet meer staat: home made koekjes bakken in deze keuken komt al aardig in de buurt van heaven.

De droompanden zijn te vinden in een buurt in Chicago genaamd Westloop. Enkeltje Chicago, graag!

nabisco-koekfabriek-2
Foto: Nicolas James Photography

Oude Nabisco koekfabriek

Als je opzoek gaat naar een appartement, heb je er het liefst eentje met karakter. Aan deze lofts ontbrak in elk geval geen karakter door de geschiedenis van de voormalige Nabisco koekfabriek. Ook de open en lichte ruimte in de lofts trekken veel aandacht en zijn erg gewild.

In veel appartementen is de basis zo gebleven en zijn andere aspecten, als de badkamer en keuken, wel verbouwd. Zo ook het stel van dit appartement heeft besloten de basis zo te laten. Het karakter van de oude Nabisco koekfabriek blijft zo goed zichtbaar.

Omgetoverde loft

De loft is 200 vierkante meter en heeft twee verdiepingen, twee slaapkamers, drie badkamers en een dakterras. Zeker niet een misselijk appartement om in te gaan hokken. Vanaf de tweede verdieping kijk je niet alleen uit over de straat, maar ook naar de loft zelf. Win voor grote ruimtes en een applaus voor de architect.

Foto’s: Nicolas James Photography

Total
6
Share