Dit Zuid-Amerikaanse huis is perfect voor ‘de minimalist’

CREDITS: Santiago Donovan

Minimalisme is een principe waar we erg blij van worden. Zowel door het toe te passen in onze levensstijl als de stroming in de architectuur. En minimalisme, dat is precies wat BDB Arquitectos als kern heeft gebruikt voor het ‘LRC House’. In San Isidro, Argentinië, ligt dit huis ingebed in een ravijn. Dit zorgt ervoor dat het luxe bouwwerk omgegeven wordt door een robuuste, natuurlijke omgeving. De ideale combinatie als je het aan ons vraagt.

LRC House, San Isidro

De oorspronkelijke helling is door de architecten behouden, waardoor er geen afbreuk is gedaan aan de natuur. Het huis is grotendeels gemaakt van gewapend beton en is gebouwd in een ‘L’ vorm. De vorm van het huis zorgt ervoor dat er ruimte is ontstaan voor een binnenplaats.

Het huis is opgedeeld in vier niveaus. Allemaal ingericht en ingedeeld op minimalistische wijze. De begane grond is het startpunt van de woning, daar bevinden zich de inkomhal en de garage. Op de eerste verdieping is de woonkamer, de keuken en de binnenplaats inclusief zwembad. Op het tweede niveau zijn de privé kamers gevestigd, zoals de slaapkamer. And last but not least, is op het derde niveau een uitkijkstudio en terrastuin, met uitzicht over de Argentijnse natuur.

Interieur

We hebben weinig woorden nodig, om je vertellen dat de architecten met weinig middelen een dik interieur hebben gevormd. Handelsmerk dat door heel het huis terug komt: boeken! In elke kamer staat een boekenkast en liggen de dikste tafelboeken op tafel. Scandinavisch ogende meubels zijn doorgaans gebruikt om het interieur de minimalistische look geven.

Total
33
Share