Creeer een meer volwassen interieur met deze uitdagende materialen

CREDITS: Razoo-Architects / Piotr Furman

Laat de lieflijke pastelkleuren, koper en het voorzichtige vanaf nu maar achterwege in je interieur. Tijd om uit de comfort zone te stappen en wat ruige en stoere materialen het huis in te slingeren. De statische sfeer ruilen we in voor een knusser en warmer interieur. Wij hebben ze in elk geval op een rijtje gezet; de volwassen en vernieuwende materialen, die met een goede dosis lef je inboedel nieuw leven in zullen blazen.

Geef je inboedel een boost met de volgende materialen

Kurk

Na een behoorlijke periode compleet out of the picture te zijn, maakt kurk nu een sterke comeback. Je ziet kurk de laatste tijd veel terugkomen in meubels, zoals bijvoorbeeld bureaus. Maar ook bij vloeren en de echte liefhebbers gebruiken het zelfs als muurbedekking. Naast het feit dat het er vet uit ziet, zijn er ook een aantal praktische aspecten aan gekoppeld. Zo maakt kurk de ruimtes in huis een stuk warmer en is zo’n wand makkelijk in onderhoud. Over bijvoorbeeld schreeuwende buren (of een schreeuwende vriendin vanuit een andere ruimte) zal je ook minder zorgen hebben. Een wand van kurk zal namelijk de nodige geluidsoverlast grotendeels dempen. Nog een laatste feitje voor de natuurliefhebbers: ecologisch en duurzaam is kurk zeker. Vol gooien die wanden dus!

Groen en aardetinten

Planten zijn al een tijdje en blijven voorlopig key in ons interieur. De toevoeging van groen past namelijk erg goed bij de ruige materialen uit ons lijstje. Om echt een toffe sfeer neer te zetten, kan je bijvoorbeeld kiezen voor een grote exotische plant in een lege hoek. Geen fan van planten of is de verantwoordelijkheid van het onderhoud te groot? Kamerplanten, cactussen en varens zijn hiervoor een goed alternatief. Mocht je de jungle liever buiten de deur opzoeken, kan je het natuurlijke effect ook creëren met groene tinten in je interieur. Andere kleuren die veel gespot worden zijn brons, bruin, turquoise, denim-blauw, taupe, okergeel en terracotta. Deze kleuren passen niet alleen uitzonderlijk goed bij elkaar, maar ook bij een industriële inrichting en hout. Haal de botanische sferen en diepe warme kleuren in huis, want zo is natoer.

interieur-materiaal-2
Foto: Karwei

Steigerhout

Hout zien we ook steeds vaker terug en valt bijna met elke interieur style te combineren. Wij zijn dan voornamelijk te spreken over steigerhout. Voor een karakteristieke, maar tegelijkertijd ruige uitstraling, zijn steigerhouten meubels een leuke toevoeging. Het materiaal is op veel manieren te combineren en geeft nét dat beetje extra aan een volwassen interieur. Steigerhouten meubelen zijn in de tuin niet meer weg te denken, maar nemen nu zelfs onze slaapkamers over. Zo vind je in veel slaapkamers steigerhouten bedden terug. Het fijne aan dit materiaal is dat het makkelijk gepersonaliseerd kan worden. Een lak eroverheen gooien of zelfs een kleurtje, niets is te gek.

Industrieel

Een strakke en moderne inrichting maakt plaats voor ruige en industriële elementen. Zoals hierboven vernoemd zijn de natuurtinten binnenkort onmisbaar in onze stulpjes. De betonlook betreed ook langzaam maar zeker onze woningen en neemt een stukje authenticiteit met zich mee. Krukjes, vloeren, wanden. Van bepaalde items tot complete oppervlaktes, beton heeft heel veel mogelijkheden. Om de industriële look vriendelijker en gezelliger te maken, kom je met een vloerkleed een heel eind. Creëer rust door het vloerkleed in te zetten om meubels met elkaar te verbinden. Zo zorg je voor meer samenhang in je interieur en jouw eigen safe place. Bij een industriële inrichting is het belangrijk om met verlichting en toffe lampen de finishing touch te geven aan jouw ruimte.

Terrazzo

Om in de natuurlijke sferen te blijven, gooien we ook wat terrazzo in de mix. Wit marmer kan de deur uit, want dit low budget en veelzijdige materiaal is een prima alternatief. Terrazzo zijn rest stukjes van natuursteen die zijn samengesteld. Dit toffe materiaal werd vroeger veel gebruikt en heeft sinds kort onze harten weer voor zich gewonnen. Uiteraard is dit materiaal prijzig zodra je er een groot oppervlakte mee wilt vullen, maar ook voor de kleine accessoires is het prima te gebruiken. Doordat Terrazzo een combinatie is van meerdere natuurstenen, zitten er meerdere tinten en contrasten in verwerkt, die ieder uniek zijn.

interieur-materiaal-1
Foto: Another Brand

 

Total
10
Share