Lumir C: Kaarslicht omzetten naar LED-verlichting

Waar wij tegenwoordig kaarsen enkel nog gebruiken als sfeerlicht, dienen kaarsen wereldwijd voor veel mensen als enige lichtbron. Ze zijn goedkoop en vereisen geen elektriciteit, maar geven maar weinig licht af. Lumir C lijkt dit probleem op een innovatieve manier op te lossen.

Vuurtoren design

De Lumir C is een LED-lamp die niet gevoed wordt door een elektriciteitsbron, maar door een kaars! Dit klinkt een beetje dubbelop, maar het resultaat is echt geniaal. Door de lamp over een waxinelichtje te plaatsen, zet het binnenwerk van de lamp de warmte om in elektriciteit waardoor de LED-lamp gaat branden. Het design van de lamp lijkt op een vuurtoren en maakt kaarslicht dus functioneel.

Het kickstarter project is binnen een week gefinancierd en heeft twee varianten: mood en spot, welke in verschillende kleuren te bestellen zijn. De mood versie verlicht de ruimte en de spot kan als een bureaulamp fungeren. Nou zien wij het aan voor een grappige gadget, maar ik ben van mening dat deze innovatieve uitvinding de wereld weer een stukje beter maakt. De lamp is verkrijgbaar vanaf €60,- en wordt in juli geleverd.

Total
0
Share