Dit is de oplossing voor het studentenhuis tekort!

Er blijken steeds meer slimme mensen op onze aardbol te leven. In combinatie met beter onderwijs wereldwijd, betekent dat dus meer studentjes. Lekker feesten, drinken en veel lol maken. Er zal natuurlijk ook geleerd moet worden en de nodige slaap is ook niet onverstandig. Helaas komt er een steeds groter tekort aan studentenhuizen.

In Zweden is er zelfs een studie in het leven groepen tot het maken van kleine compacte huizen! Het toilet komt dan in een apart gebouwen ernaast. In Denemarken doen ze het net iets anders. Ze gebruiken oude vrachtcontainers als studentenhuis, zetten die op een plateau en laten die drijven op het water. Bespaart een hoop ruimte én bouwkosten. En het ziet er nog relaxt uit ook!

studentenhuis 2

 

Studentenhuis

Het project is gemaakt door het bedrijf  Urban Rigger. Rig is het Engels woord voor installatie of platform en urban is stad, heel logische benaming dus. Het idee is ontstaan doordat in Europa een probleem is ontstaan met het huizen van studenten. Daarnaast is het vrij duur om op jezelf te gaan terwijl je nog boekjes bestudeert.

Het drijvend complex is niet voor iedereen weggelegd. Alleen studenten die geen vorm van inkomen hebben mogen hierin verblijven. Zo bestaat er geen risico dat de studenten in de schulden komen te zitten nog voordat het echte leventje begint. Het Deens architectenbureau heeft een uniek, creatief idee bedacht door een studentenhuis te maken in de haven van Kopenhagen. Jammer dat ze niet van Lego zijn.

studentenhuis 4

 

Europa

De huisjes zijn gemaakt voor 12 studenten met ieder hun eigen slaapkamer, maar wel een gedeelde keuken en badkamer. Het project is gesponsord door gerenomeerd architect Bjarke Ingels. Op dit moment drijven de studentenhuizen door de wateren van Kopenhagen. Urban Rigger hoopt dat Europa enthousiast wordt over het idee en dat we snel deze huisjes zelf kunnen ankeren! Ik zou er mijn bijbaantje voor opzeggen. Een vishengel kopen van wat overgebleven geld en je krijgt het voedsel er gratis bij. Kom maar op met die Riggers.
studentenhuis 3

Foto’s: Urban Rigger

Total
0
Share