De nieuwe manier van overnachten: het FUGU Outdoor Hotel

CREDITS: FUGU Outdoor Hotel

Het bedrijf FUGU Hospitality heeft heeft dé nieuwe manier van overnachten uitgevonden: het FUGU Outdoor Hotel. Door gebruik te maken van volledig ingerichte koepels die in de buitenlucht worden geplaatst ontstaat het echte outdoor gevoel. Het bedrijf biedt domes aan voor de consument, maar ook voor andere hotel ketens om een compleet nieuwe ervaring neer te zetten.

Dé nieuwe manier van overnachten: het FUGU Outdoor Hotel

Het verhaal van FUGO begon in 2011. In een kelder van Parijs kwam het idee om een compleet nieuw concept neer te zetten om te overnachten. Geïnspireerd door de Japanse ballonvis symboliseren FUGU domes volume, design en minimalisme. Gepassioneerd door architectuur en op zoek naar adrenaline, begon het bedrijf met het bouwen van koepels in plaats van saaie alledaagse hotelkamers.

Outdoor hotel is gemaakt voor extreme klimaten

De domes zijn getest onder de meest extreme klimaten, waardoor ze volledig zijn afgesloten en geïsoleerd. Door middel van een luchtcirculatie systeem, het gebruik van natuurlijke elementen en ecologische materialen is er een laag energieverbruik.

FUGU - 7
Foto: FUGU Outdoor Hotel

Interieur

Het interieur van het FUGU Outdoor hotel is minimalistisch door het gebruik van natuurlijke materialen en aardetinten. Hiermee geven ze je echt het gevoel dat je in een luxe hotel verblijft. De domes zijn in drie verschillende uitvoeringen te bestellen die naar eigen smaak zijn in te richten en aan te passen zijn aan de locatie.

FUGU Outdoor hotel
Foto: FUGU Outdoor hotel

Verschillende uitvoeringen

De FUGU domes zijn in verschillende edities beschikbaar. Zo is er de FUGU Deluxe: een uitvoering van 30m2 voor tweepersonen, voorzien van een tweepersoonsbed en badkamer. De Friends & Family-editie is maximaal voor vier personen met 40m2 aan oppervlakte en met een loft van 9m2. Wanneer je liever zelf aan de slag gaat met het ontwerpen van jouw dome dan kan je voor het derde model gaan. De FUGU You is aan te passen aan jouw wensen en volledig zelf in te richten met de hulp van architecten.

Verschillende extra opties zijn leverbaar bij alle drie de uitvoeringen; denk aan een glazen veranda, extra ramen voor nog meer licht en kleinigheidjes zoals een open haard. Om deze unieke ervaring te mogen beleven hangt er natuurlijk ook een prijskaartje aan, de basis domes beginnen dan ook bij een prijs van €24.900.

FUGU - 5
Foto: FUGU Outdoor hotel
FUGU Outdoor hotel
Foto: FUGU Outdoor hotel