Features die je wilt hebben voor de perfecte badkamer

CREDITS: Mikiko Kikuyama

De badkamer is een van de weinige plekken in je huis die al jouw gasten vaak niet te zien krijgen. Het is jouw plek waar je dag begint met een heerlijke douche en de dag afsluit om nog even een plas water in je gezicht te gooien. Des te meer reden je hebt om deze ruimte optimaal aan te kleden. Niemand die je hier stoort, dus is het de hoogste tijd om de perfecte badkamer te creëren. Van een smart spiegel tot aan een regendouche. Het toilet is niet langer meer de plek waar je een halfuur blijft zitten, maar de badkamer is. 

Features die je wilt hebben voor de perfecte badkamer

Regendouche

Als je eenmaal een keer onder een regendouche hebt gestaan, wil je niets anders meer. De stralen kletteren als een zachte regenbui met de perfecte temperatuur over je heen. Door het grote oppervlakte van de douchekop wordt niet alleen je grote teen op temperatuur gehouden, maar je hele lichaam. Het geeft daarnaast een luxe uitstraling en is dan ook niet meer weg te denken uit veel badkamers. Kan niet missen dus!

Douche afvoer

Nu kan je wel een fijne regendouche hebben, maar dan is het een grote afknapper als hieronder een onaantrekkelijke douche afvoer ligt. Gelukkig zijn die zilverkleurige putjes met gaatjes die na een week al verstopt zitten verleden tijd. Een stijlvolle en een unieke afwerking van de douche afvoer is een vele betere optie. Het zal beter matchen met je regendouche en daardoor zal je ’s ochtends nog meer moeite hebben om er weer eens op tijd onderuit te gaan. Van een langwerpige douche afvoer tot aan driehoekige vormen.

Vrijstaand bad

Een douche is bij de meeste badkamers prioriteit één. Als je daarnaast ook nog eens ruimte hebt voor een vrijstaand bad kom je wel heel dicht bij dé perfecte badkamer. Het geeft een enorme luxe uitstraling en door de vele soorten en maten is er voor iedere badkamerstijl een passend model te vinden. Van strakke designs met hoeken tot ovale vormen die sierlijk ogen. Je dag afsluiten was nog nooit zo heerlijk.

perfecte badkamer
Foto: Jared Rice

Design radiator

Ouderwetse, crème kleurige radiatoren met richels zijn geen blikvanger. Tijd om die er uit te slopen en te kiezen voor een design radiator. Hierdoor krijgt de badkamer direct een modern interieur en is de radiator naast praktisch ook een bijzonder gezicht. Het ophangen van handdoeken hoeft ook niet langer meer aan een lelijk handdoekrek. Door de vele opties van de moderne radiator kan je kiezen voor eentje met uitsparingen, waardoor het nóg meer functioneel wordt.

Smart spiegel

Tegenwoordig zie je de term ‘smart‘ steeds vaker gekoppeld worden aan artikelen. Zo bestaat ook een smart spiegel die je kunt ophangen in iedere badkamer. Door middel van spraakcommando’s en via swipes zal de spiegel je muziek kunnen bedienen, informatie van apps en diensten opvragen en video’s afspelen. Hierdoor kan je ’s ochtends terwijl jij je haren staat te doen de weersvoorspellingen van die dag opvragen, de hoogtepunten van het nieuws bekijken of de snelwegen bekijken die je deze ochtend het beste kunt vermijden. Praktisch en ook zeker passend in vele interieurs.

perfecte badkamer, Features die je wilt hebben voor de perfecte badkamer
Foto: Dirror

Dubbele wastafels

Een wastafel onder zo’n smart spiegel is wel zo handig uiteraard. Als je dan toch al bezig bent met een grote verbouwing van deze ruimte, kan je net zo goed gaan voor dubbele wastafels, zoals van Geberit. Geen gedoe meer als je partner of je scharrel bij je blijft slapen. Bespaart je ook heel wat frustraties in de avonden, als jullie je beide klaar moeten maken. Dus, je weet wat je te doen staat: aan de slag met die badkamer van jou!

perfecte badkamer
Foto: Modern Affliction
LEES OOK