Designupgrades in je keuken

CREDITS: Unsplash

Dat liefde door de maag gaat, wordt door de cijfers nog maar eens bevestigd: gemiddeld spenderen we maar liefst zeventien volle dagen in de keuken per jaar.

Je keuken dus dé plek waar je indruk maakt. En dat doe je niet alleen met een perfect gebakken tournedos, maar ook met een glazen koelkast en een designwijnrek.

Lekker én stijlvol eten met deze design upgrades in je keuken

Jup, de look van de place where the magic happens – ja, we doelen nog altijd op je keuken – is minstens net zo belangrijk als je kookkunsten, amigo. Lekker eten smaakt nog nét iets beter in een stijlvolle keuken. Omdat we snappen dat het verzorgen van een indrukwekkende maaltijd soms al stressvol genoeg is, nemen wij het andere zorgpuntje wel voor onze rekening. Dus, bij deze: dé design upgrades om je keuken naar een hoger niveau te tillen. Succes hè chef.

Maak het multifunctioneel

Tijdens een werkdag thuis, duik je om de paar uur weer naar beneden om wat eten te maken. Ontbijt, lunch, snack en daarna het avondeten. Tja, goed eten is nou eenmaal vitaal voor je productiviteit. Het is daarom ook helemaal geen gek idee om een kleine bureauruimte aan je keuken toe te voegen. Dit werkt vooral perfect bij een keukeneiland met een paar barkrukken. Het is stijl en functionaliteit ineen.

Omarm de technologie, ook in de keuken

Doorgaans zijn wij enorm fan van traditionele kookmethoden. Van die oermannen die nog buiten een vuurtje stoken en daar hun eigen vlees garen. Vet man. Maar, de ervaring leert dat het toch nét iets makkelijker werkt als je ook in de keuken de technologie van tegenwoordig omarmt. Je hebt vandaag de dag slimme koelkasten die de hoeveelheid producten bijhoudt, koffiemachines die je ’s ochtends begroeten met een espresso, inductie kookplaten met geïntegreerde touchscreens en ga zo maar door. Niet alleen handig, maar het zorgt er ook voor dat veel ‘slordige keukenelementen’ overbodig worden.

Het zit hem in de kleine dingen

Zoals ook met koken het geval is, draait het vooral om de details. Een marmeren aanrechtblad ziet er chique uit, maar met tl-verlichting en opzichtig witte stopcontacten in het zicht, daalt het chique gehalte meteen flink. Kies daarom bijvoorbeeld voor ingebouwde spots en uitschuifbare stopcontacten. Op die manier hou je de functionele elementen buiten de spotlights. Pun intended.

Groene handen, groen interieur

Verse kruiden smaken het best. En nee, dit is echt niet alleen weggelegd voor de mensen die een ware moestuin onderhouden. Voor je eigen kruidentuin heb je alleen je aanrecht nodig en een plek waar zo’n vijf tot acht uur per dag aan licht te vinden is. Dan heb je niet alleen verse kruiden voor je gerecht, maar ook een groenere keuken. Twee vliegen in een klap.

Bourbon Barhoek

Hoe maak je een keuken helemaal gentleman proof? Simpel, je voegt een barhoek toe met een typische Bourbon stijl. Verzamel je beste whisky’s en stal ze uit op je mooiste keukenkast. Zet er daarna wat kristallen glazen bij en je bent al een heel eind op weg. Om het af te ronden zet je nog een paar elegante krukken neer voor het aanrechtblad en voilá, je man cave in de keuken is klaar.

Een beetje goud, is niet fout

Over het algemeen staat goud synoniem voor fout. Maar een beetje goud? Dat kan prima. Een paar gouden accenten op bijvoorbeeld je kraan brengt precies de juiste hoeveelheid flair die je nodig hebt in je keuken. De gouden regel – is ‘ie dan toch – blijft om het subtiel te houden. Wanneer je te veel elementen goud kleurt, wordt het juist weer ordinair.

Panorama view

Een échte chef heeft geen geheimen. Daarom zijn wij altijd enorm fan van grote glazen in de keuken. Want ja, die kookkunsten van jou, toon je natuurlijk ook maar al te graag aan de buitenwereld. Toch? Als je vanuit je keuken een mooi uitzicht hebt, – en genoeg ruimte hebt – is het dan ook helemaal geen gek idee om een keer voor een panoramische view te gaan. Heb je wat minder ruimte voor veel ruiten in je keuken? Kijk dan eens voor een ‘backsplash window’, minstens net zo stijlvol. Je weet wat ze zeggen hè: het gaat niet om de grootte, maar wat je ermee doet.