De nieuwe Gordon Ramsays: dit zijn de chefs die Instagram veroveren

CREDITS: Unsplash

Als we op Reels of Shorts aan het scrollen zijn, komen we oneindig veel self-proclaimed chefs tegen die binnen dertig seconden tijd een Michelin-waardig gerecht voorschotelen.

Dat brengt ons wel vaak inspiratie in de keuken, maar helaas hebben wij nét niet de skills om dit voor elkaar te boksen. En ja, als een culinair hoogstandje binnen een video van een paar seconden vluchtig wordt getoond, heeft koken opeens verrekte veel weg van hogere algebra.

De jonge Gordon Ramsays helpen hulpeloze thuischefs

Gelukkig is er, ook voor hulpeloze thuischefs zoals, wij nog hulp. Via de socials zijn er namelijk genoeg jonge Gordon Ramsays die wél de tijd nemen om ons even stap-voor-stap te begeleiden met het maken van het gerecht dat zij prachtig hebben geëtaleerd op hun Instafeed. Of Gordon Ramsay de beste chef ooit is, mag jezelf over oordelen, maar hij trok wel veel bekijks. En dat doen deze smaakmakers ook. Omdat je waarschijnlijk met hetzelfde probleem als wij kampt, hebben we de meest inspirerende kookaccounts van het moment even op een rijtje gezet.

Matthew Ryle – 845K volgers

Gevestigd in de UK met een vleugje Franse kookskills. Dat is Matthew Ryle voor je. Op zijn kenmerkende blauwwit geblokte tafelkleed presenteert hij simpel ogende gerechten, die in de realiteit toch niet zo simpel zijn. Of, nouja, voor chefs zoals wij dan. Matthew bewijst dat je echt niet altijd een perfecte Beef Wellington hoeft te maken om indruk te maken. Met een simpele omelet lukt het ook wel. Zo lang je hem perfect voorbereid dan. En met het Instagram-account van Matthew in je handen, komt dat wel goed.

Max Mariola – 2,3 miljoen volgers

Als een chef jarenlang te zien is geweest op de Italiaanse TV, dan weet je eigenlijk zeker dat ‘ie een geweldenaar is. Dat is bij Max Mariola dan ook absoluut het geval. De 54-jarige legt op een heerlijk kenmerkende Zuid-Italiaanse manier uit hoe jij net zoals hij klassieke Italiaanse gerechten voorschotelt.

Daan van der Lecq – 73,8K volgers

Ja, ja, we hebben in Nederland toch nog best wat jonge Gordon Ramsays rondlopen. Een stampot? Smaakt op zijn tijd ook gewoon heerlijk, vriend. Zo lang je het maar goed doet. Dat blijft toch wel een beetje de rode draad van koken. En met de video’s van Daan van der Lecq, worden jouw gerechten in ieder geval f*cking lecqer. Pun intended.

‘Pien laat haar eten zien’ – 190K volgers

Eindelijk: een vrouwelijk tintje in het rijtje.  De recepten van Pien reiken van de Mediterraanse tot de Aziatische keuken en elk gerecht wordt compleet genaild. Wij zijn vooral fan van de ‘Cajun Chicken Pasta’ die we al meermaals hebben voorgeschoteld om even indruk te maken. Met verve trouwens.

Eten met Nick – 137K volgers

Door naar ‘Eten met Nick’. Deze gast maakt echt alles – maar dan ook echt alles – vers. Van het deeg tot een uiensalade: producten uit de verpakking zijn streng verboden in de keuken van Nick. Via Insta legt hij aan jou uit hoe je stap voor stap bijvoorbeeld met je eigen handen een ‘flammkuchen’ maakt. En als je eenmaal zijn Insta hebt uitgespeeld, kan je meteen door naar zijn Youtube account en zijn boek, waar ‘ie nog nét een stapje verder gaat. Maar hé, eerst maar even oefenen met zijn Insta.

Alex Trim – 110K volgers

We hebben ondertussen al een account gehad die precies uitlegt hoe je de lekkerste ontbijtjes maakt en genoeg accounts die je stap-voor-stap helpen met een heerlijk diner. Maar, na het hoofdgerecht is dat diner natuurlijk nog niet voorbij. Neuh, bij een goed diner hoort ook gewoon een goed nagerecht. En daar helpt Alex Trim je bij, amigo. Op zijn account legt hij stapsgewijs uit hoe je een prachtige Guinness chocolate cake of een Mango Yuzu cheesecake – zoals hieronder te zien – maakt.

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…