De beste zwart-witfotografen (met foto’s)

CREDITS: Matthew Henry

Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s.

Wij zijn namelijk volledig om, amigo. Bewaar die kleurrijke explosies lekker voor een of andere gender reveal.

Dit zijn de beste zwart-witfotografen van het moment

Want in een wereld waarin we omringd zijn met kleur, zorgen zwart-wit foto’s juist voor een andere kijk. De meeste mensen vinden zwart-witfoto’s maar saai en glansloos, terwijl de fotografen met talent er juist voor zorgen dat alledaagse, glansloze objecten middels zwart-wit opeens getransformeerd worden tot pareltjes van jewelste. En omdat wij een verfijnd neusje voor talent hebben, zijn hier de beste zwart-wit fotografen van het moment. Bedank ons later maar.

Akihito Nagata

Als er iemand aantoont dat je middels zwart-wit foto’s voor glans zorgt op glansloze objecten, dan is het Akihito Nagata wel. Met zijn gedurfde foto’s en vooral de duidelijke contrasten die hij gebruikt, zorgt hij voor surrealistische beelden op je beeldscherm. Ooit een zebrapad gezien dat lijkt te zweven? Nou, nu wel.

Leuk feitje: deze man gebruikt gewoon zijn iPhone voor de foto’s, dus als hij het kan, kan jij het ook.

Jason Peterson

Door naar Jason Peterson. Deze fotograaf herdefinieert gehele skylines met zijn unieke perspectiefkeuzes. Vrijwel alle foto’s die Peterson neemt zijn dan ook vanaf skyhigh posities genomen. Met resultaat.

José Miguel

Een minimalist in zijn puurste vorm: dat is José Miguel voor je. Elk beeld dat Miguel vastlegt, oogt mysterieus door de neutrale kleuren en minimalistische vormen die hij gebruikt. Kijkend naar zijn Gram-account, hebben we een donkerbruin vermoeden dat Josè een vogelliefhebber is. En dat levert heerlijke plaatjes op.

Kai

Niet elke zwart-witfoto hoeft doordrenkt te zijn met emotie en drama. Het mag soms ook gewoon lekker luchtig zijn. Soms zelfs letterlijk. Fotograaf Kai snapt met zijn interessante kijk op vormen en structuren precies hoe hij dat voor elkaar krijgt. Via Insta houdt hij er stiekem ook wel van om eens in de zoveel tijd een fotootje van zichzelf te droppen, maar wij kijken liever naar zijn zwart-wit foto’s. Blijf gewoon lekker doen waar je goed in bent, Kai.

Michael Kenna

Soms heb je een dusdanig realistisch schilderij, dat je eigenlijk het vermoeden hebt dat het een foto is. Nou, fotograaf Michael Kenna krijgt exact het tegenovergestelde voor elkaar. Bij zijn foto’s denk je dat het een schilderij is. En dat levert hele artistieke beelden op.

Weerayut Kongthed

Zeg je architectuur, dan zeg je Weerayut. De Thaise grafische ontwerper en fotograaf weet als geen ander hoe je een beeld vormt met een duidelijke focus op de unieke structuren van een gebouw. Op zijn Instagram zien we compleet eigenzinnige patronen, texturen en perspectieven voorbijkomen. Of het nou abstract of minimalistisch is doet er eigenlijk helemaal niet toe. Waar het wel om draait is dat Weerayut elke keer weer een dik plaatje aflevert.

Jamal Burger

Een straatfotograaf pur sang. Dat is Jamal Burger voor je. Hoewel hij de laatste tijd wat minder actief op Instagram is, levert hij nog altijd hele vette shots. Jamal, a.k.a. Jayscale, is de enige man die wij kennen die een bouwplaats kan omtoveren tot een kunstwerk.

Christian van Duuren

And last but not least: een oude bekende. Christian van Duuren bracht een ode aan het vrouwelijk schoon, zwart op wit, in MANIFY Magazine #2. Een hele tijd terug alweer,  maar we zijn hem en zijn zwart-witfoto’s nog niet vergeten. Met een voorliefde voor klassieke fotografie, schilderkunst en cinema schitteren de mooiste vrouwen voor zijn lens. In het interview vertelt hij over zijn keuze voor zwart-wit: ‘Ik houd van het tijdloze karakter en het brengt fotografie meer terug naar de essentie.’  Hier lees je nog meer over zijn werk. 

Source:
LEES OOK
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…