In dit appartement waan je in een omgeving van rust

Waan je in een omgeving van rust als je deze villa binnen stapt. Doordat het open ruimtes naar de tuin heeft, lijkt het alsof je midden in de natuur staat. Door zijn strakke panelen en speling van schaduwen, lijkt alles in een mooi kunstwerk verwerkt. Een echt appartement waar je zeker een goed weekend kunt vertoeven.

Het appartement wat zich omgeeft met rust

Vanaf de ingang tot de hoofdtrap in het centrum van de villa, zijn de gangen van het huis zo gemoduleerd dat het lijkt alsof je zowel binnen als buitendoor slenterd. Zelfs buiten worden namelijk trappen gebruikt die uit massief steen bestaan, waar een fantastische tuin op het dak te vinden is. Dit huis bevordert het gebruik van alle buitenruimtes doordat het aan alle randen van het huis in verbinding staat met de tuin.

Het doel van de villa, die zich bevindt in het stadje Ahmedaba in het mooie India, is om te laten lijken dat je je midden in de natuur waant waarbij alle seizoenen op een mooie manier meegemaakt kan worden. Er wordt gebruik gemaakt van overdekte en open kamers. Met kunst, beeldhouwkunst en de mooiste planten dragen ze bij aan de rust van het huis. De architectuur gaat over het oproepen van schoonheid en het distilleren van rustige momenten.

In Ahmedabad schijnt de zon altijd zo scherp en hard, dat ze gebruik hebben gemaakt van donkere wanden en donkere vloeroppervlaktes om gereflecteerde schittering te verminderen. Door het inzetten van verschillende schaduwen, veroorzaakt dat een steeds veranderend ritme van schaduwen en licht. Het interieur is verfraaid met rijke houtwerk kasten en grote luxueuze ensuite badkamers, die in een volume van plafonds zitten en wanden die allemaal in kalkpleister zijn gemaakt.

Total
1
Share