Kijkje in de keuken van Bertazzoni

Het fornuis. Het hart van iedere keuken. En dat hart mag best opvallen! Bertazzoni nodigde mij uit om eens een kijkje in hun keuken te nemen. Letterlijk.

Bertazzoni

In 1882 begonnen Francesco en zijn zoon Antonio Bertazzoni met het maken van houtovens. Bijna 135 jaar is het bedrijf nog steeds in de familie en is Bertazzoni een producent van stijlvolle keukenapparatuur dat in meer dan 60 landen verkrijgbaar is. Bij aankomst in Gaustalla, in de buurt van Parma, worden we hartelijk ontvangen door de huidige Bertazzoni’s.

We krijgen de allereerste fornuizen te zien en maken kennis met het merk en de producten. Het hele proces van plaatstaal tot fornuis komt voorbij en het is indrukwekkend om te zien hoeveel handwerk daarbij komt kijken en hoeveel passie de Bertazzoni’s hebben voor hun product.

Kleur

De kenmerkende kleuren van Bertazzoni worden echter op een hele andere locatie aangebracht. In een grote hal in de buurt van Modena worden de panelen tussen de Italiaanse sportauto’s voorzien van een kleurtje. Bij Bertazzoni geldt overal dezelfde regel: alleen het beste is genoeg. “Als dit bedrijf de mooiste auto’s ter wereld kan spuiten, dan kunnen ze ook onze producten van een perfecte kleur voorzien”. En niets is minder waar!

Aan de slag

Samen met de vlotte Italiaanse kok Tommaso Moroni gaan we aan de slag om een mooi Italiaans diner in elkaar te zetten en natuurlijk de producten te testen. Dit alles onder het genot van een glaasje prosecco en, natuurlijk, Parmezaanse kaas. Terwijl anderen bezig zijn met heerlijke pasta’s, taarten en koekjes, houd ik me bezig met een heerlijke kipsalade als voorgerecht.

Even de kip aanbraden en dan de oven in. Hoe lang? Dat regelt de oven helemaal zelf. Even de sonde in de kip prikken, de temperatuur instellen en die geeft aan hoe lang het nog ongeveer duurt. Dat is mooi! Dan kan ik weer verder met de prosecco en kaas.

Producten

Of je nu voor een eenvoudig 60cm fornuis gaat of een 120cm 6 pitter met teriyaki plaat en dubbele oven, je haalt een stukje Italië in huis dat speciaal voor jou gemaakt is. Landelijk of modern, RVS of een kleur, een Bertazzoni zal de eyecatcher van je keuken zijn. Een eyecatcher met een verhaal en geschiedenis!

Total
37
Share