Deze luxueuze woonjacht laat zien hoe we in de toekomst wonen

CREDITS: Arkup

Woonboten zijn we in ons land wel gewend, maar ook in de Amerikaanse Westkust zijn ze erg populair. Het is een hele andere manier van wonen en biedt veel vrijheid. Het bedrijf Arkup doet hier nog een schepje bovenop. Zij komen met een woonboot dat beter een woonjacht genoemd kan worden. Deze enorme woonjacht kent een luxe waar je u tegen zegt én heeft een zelfvoorzienend systeem dat bestand is tegen stormen van categorie vier. Dat is te vergelijken met orkaan Irma, zeer heftig heftig dus.

$2 miljoen drijvend huis

Arkup

Het bedrijf dat achter deze fantastische woonjacht zit heet Arkup. Stedelijke groei, de stijgende zeespiegel en onafhankelijkheid van energie zijn belangrijke uitdagingen waar zij op inspelen met dit concept. De uitkomst van deze uitdaging: een duurzaam én stijlvol huis dat op de open zee, in een haven of in rivieren ligt. Als Waterworld ooit werkelijkheid wordt, zit jij gebakken met dit hutje.

Om deze woonjacht aan te kunnen schaffen heb je wel een aardig volle portemonnee nodig. Het bedrijf verwacht namelijk dat dit huis tussen de $2 en $3 miljoen gaat kosten. Een flinke prijs. Maar dan woon je wel in het huis van de toekomst, volgens Arkup. Op deze woonboot kun je ontspannen en genieten met een prachtig uitzicht. Want leven op het water geeft natuurlijk een andere view, dan wanneer je in een appartementje acht hoog woont.

Met een stijgende zeespiegel zie je dat steeds meer steden interesse tonen in dergelijke concepten. Volgens het bedrijf zullen Miami, Tokio en New York City steden zijn waar de komende vijf tot tien jaar steeds meer van dit soort woningen te zien zullen zijn.

Het ontwerp

De huizen worden volledig gevoed door de 30 kW zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst. Er is een systeem aanwezig dat al het regenwater verzamelt en zuivert voor de bewoners om te gebruiken voor hun sanitair behoeften. De woning wordt voorzien van 40 voet lange hydraulische palen om de woning te verankeren in het water. Het verplaatsbare huis is op deze manier bestand tegen windsnelheden tot 156 mph. Wanneer het waterniveau stijgt tijdens een storm, dobbert de woning gewoon met het waterniveau mee en kan daarom makkelijk grote stormen aan.

Total
17
Share