Sex talk: in deze landen zijn de dames het meest tevreden

28Het maakt niet uit je of in Nederland of Cambodja rondloopt, overal waar je komt scheppen de mannen wel eens op als het over seks gaat.

In deze landen doen we het daadwerkelijk het best

Maar goed, het kan niet zo zijn dat elk land overspoeld is met ware seksgoden. Zeker niet als we de statistieken erbij halen en zien dat er nog altijd heel wat dames ontevreden zijn. Om te kijken hoe wij het doen hebben we voor jullie de antwoorden op een rijtje gezet en zien we dat wij Nederlanders in ieder geval niet onzeker hoeven te zijn.

Seks, <strong>Sex talk:</strong> in deze landen zijn de dames het meest tevreden
Foto: Molnár Bálint | Unsplash

Deze landen hebben het vaakst seks

Allereerst beginnen we maar eerst eens met te kijken naar de landen waar ze het vaakst het bed met elkaar delen. En blijkbaar moeten wij een enkeltje richting Griekenland boeken: maar liefst 89% van de volwassenen geeft hier namelijk aan eens in de week naakt met elkaar te stoeien. In totaal komt het erop neer dat de gemiddelde volwassen Griek 164 keer seks per jaar heeft. Ah joh, rookie numbers als je het ons vraagt.

Oké, oké, we stoppen wel met opscheppen, dat laten we maar netjes aan de Grieken over. Want naast het vaakst seks hebben, komen de Grieken ook nog eens op nummer één binnen als we het hebben over de langste sessies. Deze spot delen ze samen met Nigeria, met een gemiddelde duratie van 21 minuten.

En deze landen zijn het meest tevreden over de seks

Dat de Griekse adonissen goed scoren op het gebied van kwantiteit, betekent nog niet dat de kwaliteit ook goed is. Wat dat betreft mogen de Zwitsers zich het gelukkigst kronen: zij komen op plek numero uno binnen, met maar liefst 92% van de respondenten die aangaf seksueel gepleased te zijn. Bovendien gaven 21% van de Zwitsers aan een uitstekend seksleven te hebben.

De hekkensluiter? Die plek mogen we overhandigen aan Japan. De reden daarvoor komt dan wel neer op kwantiteit, met maar 34% van de volwassenen die eens in de week seks heeft. Op nummer twee als het aankomt op de laagste sekscijfers is Amerika, best een surprise in deze lijst. En wij Nederlanders dan? Nou, wij doen het best prima. We komen op nummer zes binnen wat betreft de tevredenheid en bovendien scoren we het laagst op tienerzwangerschappen, HIV en abortussen. Conclusie is dus dat we best wel lekker bezig zijn.

fouten tijdens seks- bedpartners
Foto: We-Vibe WOW Tech

Weten hoe je nog een beetje beter wordt tussen de lakens? Dit waren de populairste seksstandjes van 2022.