Het nieuwe luxe: Andermatt in Zwitserland

Sommige dingen moet je gewoon zelf zien om te geloven. We vlogen naar Andermatt in Zwitserland om een kijkje te nemen naar het wereldberoemde Chedi Hotel en de nieuwe appartementen in de omgeving.

Andermatt

Het nieuwe Monaco

Zo staat er het wereldberoemde Chedi Hotel, waar je met open mond vol verbazing zal staan kijken. Want zo veel luxe op één plek kom je zelden tegen. Luxe, maar tegelijkertijd ook erg stijlvol. Dichtbij The Chedi hotel worden er as we speak vele luxe, stijlvolle appartementen gebouwd, die mondjesmaat vrijkomen om verkocht of verhuurd te worden. Want het is niet alleen een fijne omgeving in de winter, ook zonder sneeuw kun je je er uitstekend vermaken.

De omgeving

Vroeger stond Andermatt bekend om de militaire basis. Gelegen nabij de Gotthardpass, strategisch tussen Italie, Duitsland en Frankrijk. De ideale plek dus. Maar ook doordat Andermatt in een diep dal ligt, en er slechts enkele wegen zijn die er naar toe leiden. Eenvoudig te verdedigen en je vijand wordt direct gedegradeerd tot kanonnenvoer.

En omdat het zo’n strategische ligging heeft, werd Andermatt later omgetoverd tot dé handelsplek waar producten maar ook kennis tussen verschillende landen werden uitgewisseld.

Door de perfecte ligging hebben militairen er zo’n 80 jaar gezeten en omdat dat doorgaans niet de meest gezellige plekken zijn, bleven toeristen weg. Toen de militairen vertrokken werd het langzaamaan stil, waardoor er weinig werk meer was. Tijd voor verandering en dat het gebied potentie heeft is een understatement. Zo kwamen Queen Victoria en Winston Churchill al naar Andermatt om vakantie te vieren. Het gebied ligt midden midden in de Alpen, waar je prachtige skigebergtes hebt.

Appartementen in Andermatt

Sinds 2009 wordt er stevig doorgewerkt om een compleet dorp met appartementen uit de grond te stampen. Maar we mochten alvast een sneak preview nemen en we kunnen je vertellen: het ziet er indrukwekkend uit. Maar liefst 1 miljoen m² is vrijgemaakt om 42 unieke appartementencomplexen op te bouwen, waarvan er 500 appartementen in de verkoop zullen worden gezet.

Mocht je geïnteresseerd zijn, dan bevind je je in goed gezelschap. Onlangs heeft Louis van Gaal er ook een appartement aangeschaft. Van saaie gebouwen is geen sprake, want ieder appartementencomplex heeft zijn eigen uitstraling. Overigens worden er in het dorp ook zes hotels gebouwd, komt er een indoor zwembad en voor de echte high rollers komen er 28 exclusieve chalets in aanbouw. Prijzen variëren tussen de 309.000 tot 5.200.200 Zwitserse Frank.

Een parking van 1 miljoen m²

Onder de complexen bevindt zich een ondergrondse parkeergarage, waardoor je aan de bovenzijde geen enkele auto ziet rijden. Kun je het je voorstellen? Een parkeergarage die onder een compleet dorp is gebouwd.

Eigen ervaring

We kregen zelf ook een proefovernachting aangeboden in een van de appartementen die te koop stond. Wat ons uitstekend is bevallen. Door de hoge plafonds krijg je een ruimtelijk gevoel en oogt het geheel bij binnenkomst al gelijk goed. En uitzicht op de mooie bergen die Andermatt heeft, maakt het geheel allemaal net nog wat even beter. Je appartement is van alle gemakken voorzien. Denk aan meerdere ruimtelijke kamers, climate control en volledig elektrische rolluiken bij alle ramen. Lekker als je in alle stilte uit wilt slapen. Standaard een moderne keuken met met het aller nieuwste witgoed apparatuur. Een moderne douche met bad in een ruime badkamer en om af en toe een luchtje te scheppen kun je het balkon op. Dit zijn overigens basisuitrustingen die standaard in ieder appartement aanwezig zijn.

Ook heeft ieder appartement de beschikking tot een ruime lift en balkon. Er zijn zelfs een aantal ‘Superior’ appartementen aanwezig die ook een vuurhaard en een en-suite badkamer tot hun beschikking hebben. Vanuit je slaapkamer je badkamer instappen is niet alleen handig, maar hierdoor heb je ook nog eens extra veel privacy. Onze proefovernachting is goed bevallen. Zelfs zo goed dat we het idee hadden dat we bij iemand thuis aan het logeren waren, zo relaxed en aangenaam was het.

In de winter…

Vanzelfsprekend is Andermatt een uitstekend gebied om te skiën. Totaal heb je zo’n 120 kilometer aan skigebied tot je beschikking, voor beginners maar ook experts. Zo is er een skilift in de maak die gemaakt wordt door Porsche, waardoor je zeker weet je dat in stijl arriveert maar ook veilig zult zitten. En als je dan toch een berg op gaat, doe dat dan met bijbehorende stoelverwarming. Daar denkt Porsche gewoon aan voor je.

En heb je geen zin meer? Dan ga je lekker met het treintje terug naar het dorp. Wel genieten geblazen, want in sommige treintjes bevindt zich een apri ski bar.

Maar ook in de zomer…

 In de zomer is er ook genoeg te doen. Zo is er een golfbaan met 18 holes. En van bronnen weten we dat Louis van Gaal er graag een balletje slaat. Maar het is ook een prachtig gebied om te hiken, te zwemmen en te klimmen.

The Chedi Hotel

We durven te zeggen dat we best wel wat gewend zijn, wat betreft slapen in luxe hotels, maar zo luxe als The Chedi hebben wij zelfs nooit meegemaakt. The Chedi (ofwel ‘tempel’) heeft 123 kamers die allen ontzettend ruim zijn. Alle bedden zijn van Hästens en in het complex zijn meerdere restaurants te vinden. Wat te denken van een sushi restaurant met 70 verschillende soorten sake’s. Of een walk in kaas-kast, die net als een humidor een constante temperatuur en luchtvochtigheid heeft. En je kan uiteraard zelf er in lopen en je kaasje kiezen. Lekker voor bij je wijn of in de ochtend bij het lopend buffet.

De kleinste kamer is 52 m2. Inderdaad, de kleinste. En de grootste? Die hebben we ook mogen bewonderen. Zo’n 330 m2, verdeeld over twee verdiepingen. En hier kun je best met zes mensen terecht. Verhoog het limiet van je creditcard wel even, want per nacht ben je hier €15.000 kwijt.

Eenmaal, Andermatt…

Verkocht. Mocht je het geld hebben of zoeken naar een nieuwe investering, zouden wij je zeker adviseren om naar Andermatt te gaan. Bekijk een appartement, wordt verliefd op de omgeving en bedenk welke voordelen je zult hebben van een appartement die hoogstwaarschijnlijk alleen maar meer waard zal worden.

Total
0
Share