Bucketlist-materiaal: meesterlijke foto’s van roadtripwalhalla Noorwegen

ROADTRIP! We roepen het vaak, doen het te weinig. Tenminste de mensen die het veelal van de daken schreeuwen en dan toch afhaken. Zonde, want een roadtrip is de crème de la crème van reizen. En als je het dan toch gaat doen, dan is het tijd om het noorden te overwegen. Om nog iets specifieker te zijn: crossen door Noorwegen.

Roadtrip door Noorwegen? 15 foto’s die je overtuigen

Gletsjers, fjorden, olie, veel geld en gelukkige mensen. Daar denk je aan als Noorwegen op een of andere manier je hersenen hebben bereikt. Maar er is meer. Véél meer. Noorwegen heeft alles in huis voor de ultieme roadtrip.

Wankelen boven fjorden, kleurrijke huisjes spotten, ruige archipels onveilig maken, motorrijden door de beren,, het noorderlicht zien etc. Noorwegen heeft het. En de Noorse wegen zijn zo gebouwd dat je er rechtstreeks naar toe wilt rijden.

roadtrip door Noorwegen, Bucketlist-materiaal: meesterlijke foto&#8217;s van <strong>roadtripwalhalla Noorwegen</strong>

Noorse wegen in Noorwegen

Als inspiratiezoekers stranden we zo nu en toe op geniale kiekjes. Zo ook deze keer weer. Er zijn namelijk ongekend veel ‘wegfoto’s’ gemaakt in Noorwegen. Inderdaad, gewoon foto’s van de Noorse wegen. Deze foto’s laten zien hoe ongekend lekker het is om een roadtrip door het Scandinavische Koninkrijk Noorwegen te maken.

Het zegt veel over de schoonheid van het land. Als fotografen zich puur richten op wegen, dan zit het met de totaalnatuur hélemaal wel snor. Tijdens de roadtrip door Noorwegen kun je overal zo’n beetje stoppen. Je rijdt van het ene ‘wow-moment’ naar het andere. Daar moet je ook een beetje tegen kunnen natuurlijk, want soms wil je even doorcrossen.

Goed, genoeg geluld eigenlijk. We hebben je hiernaartoe gehaald om je duizelingwekkende foto’s te laten zien, en dat gaan we dus ook doen. Dit is genieten op je beeldscherm.

Foto’s: Melina Kiefer, Nathan Van de Graaf, Gwenn Klabbers, Federico Rizzarelli, Leonardo Venturoli, Taneli Lahtinen, Alexandr Bormotin, Nicki Eliza Schinow,Ivars Utināns, Bruno van der Kraan, Magne