Relatie-facts: eigenschappen die van jou een catch maken

Een swipe hier en een blauwtje lopen daar. Het veroveren van je toekomstige relatie is alles behalve a piece of cake. Als je uiteindelijk een goede relatie hebt, dan begint het eigenlijk pas écht.

Waar moet je allemaal aan voldoen voor een gelukkige relatie?

Relatiestatus: complicated

Tijdens de zoektocht naar je liefde blijf je snuffelen naar het perfecte plaatje. Of kun je juist de imperfectie omarmen. Maar waar zoekt de vrouw nu precies naar in een man en een relatie? Gelukkig zijn de nodige onderzoeken verricht en ontstaat er een steeds beter plaatje van welke skill set de man moet bezitten. Je uiterlijk kun verzorgen, maar niet veranderen – of je moet voor de serieuze ingrijpen gaan…. Laten we dat maar niet doen.

Er zijn tal van andere dingen waar je juist wél wat mee kan doen. Waar je dagelijks loopt te peinzen en te zwoegen over je uiterlijk, lijkt de essentie veel meer in het aard van het beestje te liggen. En laten we daar juist wel de nodige impact op uit kunnen oefenen. De missie naar de droomman en ultrasterke relatie kan beginnen.

Relatie officieel - MANIFY

1. Vertrouwen

Eerlijkheid duurt altijd het langst. Wanneer je partner je niet kan vertrouwen, is het al direct einde verhaal. Alles openlijk kunnen bespreken en eerlijk zijn tegenover elkaar brengt je veel verder dan het achterhouden van informatie. Ook een leugentje om bestwil is de eerste stap naar het schaden van jullie vertrouwen.

Naast het vertrouwen in jou als persoon, moet je ook de nodige zelfvertrouwen tentoon kunnen stellen. Dit herken je al van mijlenver: simpel door de houding van de man. Als een man gelooft in zichzelf en weet wat hij wil, dan zie je dat.

2. Volwassenheid

Als man zijnde word je al snel meegegeven dat je groot, sterk en krachtig moet zijn. Het waren slechts synoniemen om van het kleine kind een volwassen vent te maken. Wil je klaar zijn voor een lange relatie, dan wordt de nodige volwassenheid gevraagd. Simpelweg door rationeel, verstandig en probleemoplossend te werk te gaan. Zelfstandig zijn en emoties kunnen communiceren betekent niet dat het over is met de pret. Kijk maar naar het volgende puntje:

3. Een relatie met humor

Wat is een relatie zonder samen te kunnen lachen? Het leven is al serieus genoeg, waardoor zelf de slingers ophangen het perfecte middel is voor een fijne relatie. Positieve vibes met je partner laat snel zien dat je samen op één lijn zit.

Relatie officieel HEADER - MANIFY

4. Respect

Eenmaal in een relatie is het niet klaar met je best doen voor je partner. Het echte werk begint dan pas. Vrouwen brutaal behandelen is niet alleen sociaal onacceptabel, maar ook de grootste oorzaak voor een afscheid in de liefde. Zorgzaam en respectvol omgaan is dus een minimale vereiste. Logisch, maar lang niet altijd toegepast.

5. Emotioneel en inlevend

Een man die totaal op zichzelf is, geen gevoelens toont en emoties onderdrukt, laat niet het achterste van zijn tong zien. Niet cool. Vrouwen zoeken namelijk juist naar mannen die open en gevoelig kunnen zijn. Hierdoor kan iemand niet alleen sneller en makkelijker bij een man aankloppen met gevoelens of problemen, maar komt de ware identiteit van de man ook naar boven.

6. Alles geven in de slaapkamer

Ja, het moest en zou een keer komen: goede seks is een goede basis voor een goede relatie. Het hangt aan elkaar vast. Eén ding is daarin superbelangrijk, en dat is de welbekende ‘sleur’ voorkomen. Dat betekent experimenteren (bijvoorbeeld met sextoys gebruiken), open communiceren over je verlangens en ál je liefde geven in de slaapkamer. Elke keer weer.

seksstandjes
Foto: Bigstock

7. Een goede luisteraar

Alleen maar over jezelf of eigen interesses willen praten neigt richting egoïsme of zelfzuchtigheid. Een relatie moet van twee kanten komen, waardoor het effectief luisteren, interesseren en verdiepen in de meningen, hobby’s en gedachtes van je partner, ervoor zorgt dat de relatie sterk is. Oftewel: voortaan niet meer het ene oor erin en via de andere er weer uit.

8. Discipline

Als een vrouw een relatie wil en ooit moeder wil worden, bedoelt ze geen moeder van jou. Een man die voor zichzelf kan zorgen, niet zomaar opgeeft en gaat voor zijn doelen is één van de eigenschappen die een vrouw zoekt in een man. Discipline is key – in alle facetten van het leven.

9. Een man met manieren

Simpele gestes doen het werk. Het zijn juist de kleine, simpele dingen die ervoor zorgen dat je een man met normen en waarden bent. Zorg dat je je manieren op orde hebt en een vrouw weet dat ze te maken heeft met een gentleman. We zetten er een aantal uit een eerder artikel op een rijtje:

  • De deur openhouden: een kleine moeite, maar je bewijst de dame in kwestie een goede dienst.
  • Stoel aanschuiven: het kost je bijna geen moeite, terwijl het gebaar zeker onthouden zal worden.
  • Jas aanbieden: heb je het gevoel dat iemand het koud heeft? Dan is dat hét moment de ware gentleman te laten zien. Daarnaast geeft het een positief effect als je na een etentje bij een vrouw haar jas omslaat.
  • Goede manieren aan tafel: gewoon netjes eten. Niets meer, niets minder.
  • Oprechte aandacht: het oprecht geïnteresseerd zijn in een dame brengt je heel ver. Dames voelen zich gewaardeerd en hebben het gevoel dat je luistert. Door in te spelen om de dingen die ze zegt kan je punten scoren.
  • Verrassen: een onaangekondigd bosje bloemen is het állermooiste wat een vrouw kan krijgen.
  • Respect: show some respect. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar familie en vriendinnen. Deze mensen zijn een belangrijk onderdeel van haar leven. Je maakt het jezelf ook er ook makkelijk mee.
Matthew McConaughey-2
Foto: screenshot The Gentleman | Miramax