Voorkom de sleur: zo blijft je relatie ‘vlammend’

Dat gevoel van iemand voor de eerste keer aankijken, en meteen een lichte gloed door je lichaam voelen gaan. Alle moed bij elkaar rapen om op haar af te stappen en de rest is geschiedenis… Hoop je dan. Dat gevoel, is het niet prachtig? Voor sommigen van ons geldt dat dat nog steeds tot de wekelijkse bezigheden behoort, voor anderen onder ons is dit al lang iets van de verleden tijd. Heb jij alweer een tijdje een relatie? Dan kan het nog wel eens lastig zijn het vlammetje steeds aan te wakkeren. Wat kun je er tegen doen?

Wat je niet wil in je relatie: sleur

Dagelijkse routine gaat de gemiddelde mens niet in de koude kleren zitten. Werken, sporten, maar ook stofzuigen bijvoorbeeld. Allemaal niet echt romantische zaken in het leven. Als je daarnaast een relatie hebt, is het nog wel eens lastig om tussen al die niet-romantische zaken ineens de romantische kant in jezelf te ontwaken. En dan hebben we het heus niet alleen over slaapkamer, heren! Ook daarbuiten vindt zij het fijn als je je zo nu en dan van je gevoelige kant laat zien. En laten we eerlijk zijn, andersom geldt dat net zo. Maak hier dus simpelweg tijd voor. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als het leven dan écht zo vol zit, plan je zo nu en dan een moment dat je bijvoorbeeld samen eet. Met een beetje romantiek. En dat je er dan ook echt even de tijd voor neemt.

De slaapkamer

Daar beginnen we mee, want ja, romantiek mag dan buiten de slaapkamer zo nu en dan wenselijk zijn, maar natuurlijk wil je dit ook in de slaapkamer hebben. Vaak worden langdurige relaties niet per se met de meeste hete, spannende seks geassocieerd. Maar dat hóéft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Ook hier gaat het weer om een stukje investering. Wanneer de seks in een sleur dreigt te komen, verzin je steeds weer iets wat jullie nog niet gedaan hebben. Maak bijvoorbeeld eens gebruik van seksspeeltjes. Of verzin een nieuwe plek.

migraine- momenten
Foto: Bigstock

Vertrouwen: hét basisingrediënt voor een relatie

Hier hebben we een hele belangrijke! Vertrouwen is hét basisingrediënt in iedere relatie. Zonder heb je niet veel om op te bouwen. Als het er dus over gaat hoe je het vlammetje niet langzaam laat uitdoven: vertrouwen! Werk hieraan. Als je elkaar blind vertrouwt, hoef je niet op elkaars vingers te kijken en gun je de ander het meest. Betekent natuurlijk niet dat je nooit meer ruzie maakt. Sterker nog, dat zou ook weer niet de bedoeling moeten zijn.

Communicatie is key

Zo nu en dan elkaar te tent uit vechten, hoort er namelijk bij. Als je nooit ruzie maakt, gaan jullie waarschijnlijk confrontaties uit de weg. Dit komt allemaal neer op een andere belangrijke factor in je relatie: communicatie. Hoe meer je communiceert, hoe dichter bij elkaar je blijft. Omdat je dichter bij elkaar blijft, is het makkelijker om elkaar niet uit het oog te verliezen.

Beetje avontuur

Wat je dus niet wil, is sleur. Daarom: houd er een beetje avontuur in. Ga op pad en doe zo vaak mogelijk iets dat jullie nog niet hebben gedaan. Voor de echte avonturiers onder ons, is het advies om zo veel mogelijk op reis te gaan. Reislustige relaties duren namelijk langer! Waarom dan? Je bent tijdens reizen aan elkaar overgeleverd. Je zult elkaar dus moeten vertrouwen. En daar heb je het basisingrediënt voor een relatie. Daarnaast is het belangrijk op reis om goed te communiceren. En daar heb je die andere belangrijke factor. Ook geven stellen die samen veel reizen aan, dat de seks beter is dan toen zij elkaar leerden kennen en nog niet op reis waren geweest. En, misschien wel het allerbelangrijkst, je komt niet in een sleur terecht!

Relatie officieel - MANIFY
Foto: