Het is goed om soms pandapunten te hebben, en dit is waarom

CREDITS: James Barr

Seks maakt ons leven nu eenmaal beter. Je voelt jezelf naar een goede portie seks weer als herboren. En als je lange tijd niet meer hebt gevreeën, al helemaal. Als het op seks, neuken of vrijen aankomt zijn we allemaal alfamannetjes. Het fenomeen pandpunten is voor velen onder ons een gevoelig puntje, want als je er een paar hebt zeg je dat liever niet. Toch moet je die gedachte eens heroverwegen. Het is namelijk niet erg om zo nu en dan een pandapuntje te hebben. En dit is waarom.

Een aantal pandapunten: zo erg is het niet

First things first. Wat zijn pandapunten ook alweer? Pandapunten geven aan hoelang je géén seks hebt gehad. In dit artikel leggen we haarfijn uit hoe je de punten kan berekenen. De regel is over het algemeen: als je een maand geen seks hebt gehad krijg je 1 pandapunt.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, want regels zijn er om gebroken te worden. Studenten krijgen bijvoorbeeld al een pandapunt als ze een week geen seks hebben gehad. Als je een aantal pandapunten hebt, roept dat dus veelal negatieve associaties op. Want: hoe meer seks, hoe beter. Toch?

Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Als je een lange tijd géén seks hebt kan het ook heerlijk zijn om er weer eens tegenaan te knallen. Een aantal voordelen van pandapuntjes op een rij:

Goodbye rechterhand

Niets is zo fijn om jouw rechterhand in te ruilen voor een vrouw waar je gevoelens voor hebt. De eerste keer seks na één of twee maanden zonder is het beste wat een mens kan overkomen. Je kan na een aantal maanden jezelf verwennen weer helemaal losgaan. It’s worth the wait.

pandapunten
Foto: Bigstock

Beaam de pandapunten

Als je jezelf heel druk gaat maken om de pandapunten, heb je kans dat jij de zwakke schakel in de groep wordt. Maar als je het beaamt als een baas kan het in je voordeel werken. Het is teken van empathie als je niet zomaar met iedereen het bed induikt. Je vrienden kunnen er op het begin lacherig over doen, maar je staat als man sterk in je schoenen. En als je het zo vertelt aan de dames ben je al helemaal binnen. Dan ben je in no time weer van je punten af.

Tijd voor jezelf

Seks is niet zomaar een fysieke activiteit, het is ook nog eens emotioneel en mentaal spelletje. Als je een aantal pandapunten hebt moet je even door de zure appel heen. Je kan dan jezelf testen hoe sterk je mentaal bent. Als je binnen één week alweer heil zoekt bij een scharrel ben je zwak. Maar als je even alles voor jezelf op een rijtje gaat zetten kan je er juist sterker uitkomen. Denk na over waarom het voor jou niet werkte en wat je de volgende keer anders wilt doen.

Check ook: 4 Natuurlijke manieren om je seksleven te verbeteren

Je gaat het missen

Er zijn hele nummers in de muziekwereld over geschreven: je gaat pas iets missen als je het niet meer hebt. Dit fenomeen geldt ook zeker voor seks. Wanneer je vaak seks hebt gaat het normaal worden. Als je lange tijd geen seks hebt, en dus een aantal pandapunten, dan ga je het extreem erg missen. Daardoor zal je verlangen alleen maar toenemen. En dat is wat je wilt.

Minder soa’s voor jou, vriend

Zijn je maten weer in paniek omdat ze zonder condoom aan de gang zijn gegaan? Mooi, want jij hoeft jezelf daar geen zorgen om te maken. Je hebt namelijk al een tijdje geen seks gehad. Dat is prima, vooral omdat soa’s ook uitermate vervelend zijn. Toch wel een klein voordeel als je het ons vraagt…

pandapunten, Het is goed om soms pandapunten te hebben, en dit is waarom
Foto: Dollar Gill