Beter een goede tonic dan een dure gin

Het is bijna weekend en de drankflessen mogen weer uit zijn daarvoor bestemde kast komen. Of je nou een authentieke fles whisky tevoorschijn haalt, een fles bubbels die toch maar staat te verstoffen of een goede gin tonic voor jezelf bereidt, knock yourself out. Maar wat blijkt: de tonic die je kiest is misschien nog wel belangrijker dan de gin!

Gin Tonic in Nederland

GT’s, zo’n vijf jaar geleden kwam de hype over van steden als Barcelona naar Amsterdam. En de rest van Nederland volgt dan altijd snel. Nog steeds is het drankje niet weg te denken. En dat is maar goed ook, want er bestaan heerlijke gin tonics.

Inmiddels staan wij Nederlanders op de vierde plek van de wereld, als het aankomt op het drinken van de meeste gin tonics per persoon. Handjes in de lucht voor jezelf.

Beter een goede tonic dan een dure gin

Wanneer je dan zo’n gin tonic gaat bereiden, snappen we dat je een goede indruk wilt achterlaten bij je bezoek. Maar als jij dit gaat mixen met een gewone supermarkt tonic, sla je alsnog de plank goed mis. Een tonic is namelijk veel belangrijker dan je denkt. Ga maar eens na: wanneer je een gin-tonic maakt, is driekwart van het drankje tonic waardoor je dus eigenlijk een gin-tonic-tonic-tonic drinkt.

Daarnaast zitten er in de goekopere tonics meer bloemige aroma’s en suiker dan de goede tonics, waardoor de smaak van gin helemaal wegvaagt. Volgens de echte cocktailliefhebbers gaat het zelfs zo ver dat, wanneer je een gewoon supermarkttonic in je gin gooit, het nauwelijks uitmaakt welke gin je precies gebruikt. En dat is juist het laatste wat je wilt bij je gin tonic.

Ga uit van de volgende vuistregels:
– Fever Tree is een goede, all-round mixer wat nagenoeg bij elke gin past.
– Thomas Henry is wat droger wat doet heel goed past bij een wat soepelere gin
– Fentiman’s heeft een wat sterke smaak en is wat kruidiger wat dus ook goed past bij een kruidige gin
– Schweppes Premium mixer komt goed uit bij elke kwaliteitsgin doordat het een natuurlijke tonic is die meer bubbels bevat.

Om het nog af te maken en je op je vingers te tikken: vergeet het ijs niet! IJs is onwijs belangrijk als het aankomt op het koud houden van de drank. Hoe voller je glas met ijsblokken, hoe beter. Met ijs kan je nooit scheutig genoeg zijn want de perfecte gin-tonic drink je ijskoud. En dus met een goede tonic!

gin tonic, Beter een goede tonic dan een dure gin

 

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…