Geniaal: deze app stopt je als je dronken gaat whatsappen

CREDITS: Bigstock

We hebben het allemaal weleens gedaan: een onbezonnen appje sturen als je dronken bent. Iedereen stuurt zijn ex/crush/scharrel domme appjes na 15 glazen bier en uit de hand gelopen drankspellen. Op dat moment lijkt het een goed idee om je gevoelens op tafel te leggen. Totdat je wakker wordt en denkt: ‘Shit wat heb ik nu weer geflikt?’

Heb je hier nooit last van gehad? Dan willen we je feliciteren. Je hebt je shit voor elkaar. Maar je hebt sowieso wel een speciale vriend die zich na te veel biertjes niet in kan houden. Daarom is er speciaal voor hem – en stiekem voor jou – een app ontwikkeld die veel levens gaat redden.

Deze app werkt als een nuchtere vriend die je in de gaten houdt

‘Drunk mode’ 

Een geniaal Chinees bedrijf, genaamd Gree Electric, heeft onze gebeden gehoord. Het bedrijf heeft namelijk een app gemaakt die apps als Whatsapp blokkeert wanneer je dronken bent. Dit heet ‘drunk mode’. Je moet het zien als die nuchtere vriend die je stopt als je idiote dingen flikt. Want ja, na een paar drankjes denk je al snel dat je de wereld aankan. Alleen de kans is groot dat je daar de volgende dag compleet anders over denkt.

app-1
Foto: Christian Wiediger

Weer nuchter?

De app zorgt ervoor dat jouw verstuurde berichten worden vertraagd of geblokkeerd. Daarnaast wordt het drunk dialing en jouw socialmedia-berichten voor twaalf uur geblokkeerd. Thank god, want de volgende ochtend wakker worden met een ongekend gênant filmpje op Insta is het laatste dat we willen…

Gree Electric geeft je de mogelijkheid om zelf in te stellen tot welke apps je wel en niet toegang hebt. Bovendien kan je bij de instellingen voor verschillende opties kiezen, waardoor je weer kunt appen. Maar dit kan natuurlijk alleen als je weer nuchter genoeg bent.

Als je je afvraagt waar en wanneer je de app kan downloaden. Dan heb ik heel triest nieuws, want de app is nog niet uit. De app wacht namelijk nog op goedkeuring… Lekker dan, we moeten dus nog even geduld hebben. Tóch zijn we de app nu al dankbaar voor veel toekomstige fuck-ups. Hier kun je de site in de gaten houden, want als ‘ie komt dan kan je hem goed gebruiken. Dat bewijzen deze gouden appjes van dronken mensen: