Killer’shot’: Sangria de Barcelona

Net zoals vorige week is het deze week weer vrijdag en dat betekend dat we bijna het weekend in gaan! Voor veel mensen is het weekend, en met name vrijdag rond een uur of 5, een belangrijk punt om naar uit te kijken. Deze 2 dagen en 1 avond worden geassocieerd met vrije tijd en worden doorgaans gespendeerd aan activiteiten die de desbetreffende persoon als ‘prettig’ ervaart, in tegenstelling tot de werkzaamheden gedurende de week. Voornamelijk daarom verblijdt Manify jou wekelijks met een ‘killershot’, dit zijn recepten voor alcoholhoudende minuscule drankjes die over het algemeen in √©√©n keer worden genuttigd. Voorbeelden van killershots zijn bijvoorbeeld deze, deze of deze.

Vandaag gaan wij het over een andere boeg gooien en verlangen niet langer meer dat je het drankje in één keer consumeert. Mensen, het is bijna weekend en dat mag gevierd worden! Het is feest, feest mensen! Vandaar dit vrolijke intermezzo:

Weekend

“Het¬†weekeinde¬†(ook:¬†weekend) is een aanduiding voor¬†een¬†of¬†twee¬†dagen¬†in de¬†week¬†waarop de meeste¬†mensen¬†vrij hebben. De avond voor deze een of twee dagen wordt ook vaak tot het weekeinde gerekend.

In de meeste¬†landen, vooral die waarin het¬†christendom¬†traditioneel een grote invloed heeft, zijn de¬†zaterdag¬†en de¬†zondag¬†sinds de invoering van de vijfdaagse¬†werkweekweekeinddagen. In bepaalde¬†islamitische¬†landen zijn de¬†vrijdag¬†en de¬†zaterdag¬†de dagen van het weekeinde.¬†Isra√ęl¬†heeft een weekeinde van slechts een dag, de¬†sabbat. In feite is dit vaak anderhalve dag, omdat het weekeinde op vrijdagmiddag aanvangt.” –¬†aldus Wikipedia.org.

200508493-001Sangria de Barcelona

Dikke pech voor de Israeli√ęrs, maar wij gaan aan de Sangria! Een typisch Spaans drankje dat per regio verschillend wordt gemaakt. Maar Sangria is eigenlijk een beetje de risotto onder de drankjes. Je gooit er gewoon in wat je over hebt, met wat fruit, en ’t zal vast wel lekker zijn. Maarrr, lieve mensen, tegenswoordigs werkt het zo niet meer. Zomaar iets doen komt niet meer voor, alles moet tot in de puntjes zijn uitgezocht en gelieve op het wereld wijde web. Vandaar speciaal voor jou een recept voor een drankje waar eigenlijk geen recept voor bestaat: Sangria de Barcelona!

Wat heb je nodig?

– 1 grote kan
– 1 citroen (schijfjes)
– 1 sinaasappel (partjes)
– 3 theelepels bruine bastard sugar
– 45 ml cointreau, 45 ml jenever, 45 ml vodka
– 60 ml limonade (aangelengde dus, liefst met spuitwater)
– 60 ml sinas
– 180 ml ananassap
– 180 ml sinaasappelsap
– mucho ijsklontjes
– 1 fles Spaanse droge rode wijn

Optie:
– Ander fruit er bij gooien zoals aardbeien, kiwi, limoen, etc..

En klaar is Carlos, smakelijk drinken en een prettig weekend! Tot volgende week ūüėČ

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS