Kapsels voor dunner wordend haar

Het gebeurt de meeste mannen, iedereen moet er op een bepaald moment aan geloven. De dikke, golvende lokken waar je vanaf je kindertijd mee geblessed bent, lijken te transformeren vanaf een bepaalde leeftijd. De één ziet het gebeuren op zijn twintigste, de ander hoeft zich er niet druk over te maken tot zijn vijftigste: dunner wordend haar. Het is één van de grootste struggles voor mannen: want wat moet je in godsnaam met die dunne sprieten van je? Grote kans dat je nog niet klaar bent voor een kale biljartbal. Daarom bij deze een aantal kapsels voor dunner wordend haar.

De beste mannenkapsels voor dunner wordend haar

1. To the back

Afhankelijk van wáár de shituation zich plaatsvindt, zou een slickback kapsel de oplossing kunnen zijn. Waarschuwing: dit is nooit, maar dan ook nooit de oplossing bij inhammen of een terugtrekkende haargrens. Het slickback kapsel zal deze alleen maar erger maken. Heb je echter last van dunner wordend haar bij de kruin, of zelfs al kale plekken? Dan kan een slickback kapsel wel goed zijn werk doen. Bij dit kapsel kam je al je haar naar achteren, met een mouse of gel om het in model te houden.

Doordat je al je haar naar achter kamt, creëer je de illusie van meer haar bovenop. Het slickback kapsel is een klassiek, maar tijdloos kapsel dat zorgt voor een stijlvolle look. Voor extra volume kun je het haar het best naar achter föhnen en vervolgens met een product dat het haar verzwaart (dus met een olie of dergelijke) zorgen dat het in model blijft.

2. Crew cut

De crew cut is een goed herenkapsel voor een terugtrekkende haargrens. Bij de crew cut worden de zijkanten op een lage stand geschoren, maar wordt de bovenkant wat langer gelaten. Oftewel zoals wij het in Nederland noemen: de welbekende opscheer. Het is hier echter wel zaak om de bovenkant niet té lang te laten bij dunner haar. Dan krijg je namelijk weer een ‘fluffy’ look bovenop.

Doordat je de bovenkant bij de crew cut langer laat dan de zijkanten, lijkt het alsof de haarlijn rechter is. Het haar bovenop het hoofd wordt benadrukt, waardoor een terugtrekkende haarlijn minder opvalt. De zijkanten van je hoofd zijn bijna kaal, waardoor de inhammen meer inblenden en minder opvallen.

3. Zij-scheiding

Het is misschien nog niet in je opgekomen, maar kan wel een goede oplossing zijn. Vaak wordt haar het eerst dunner bovenop de kruin. Een zij-scheiding kan dan een uitkomst zijn. Kam haar van de zijkant over het midden en creëer een rechte lijn naar achter. Overigens moet je niet je haren te lang laten en opletten dat het niet té dun is. Dan krijg je het effect van een paar slierten haar waarmee je tevergeefs die kale plek probeert te verstoppen.

Maak een scheiding van voor naar achteren en kam alle haren de juiste richting in. Gebruik vervolgens een wax of gel om de haren in model te houden. Key is om een nette, maar niet té nette scheiding te creëren. Te warrig kan zorgen voor een rommelige uitstraling, te netjes kan het ‘schooljongetje’ effect hebben. Gebruik de juiste producten en kijk naar wat je haar zelf doet. Ga niet tegen de richting in proberen te werken, dan krijg je een onnatuurlijk effect en zie je waarschijnlijk de kale plekken nog beter.

4. Millimeter

We zeiden het al eerder, maar gemillimeterd haar kan weer helemaal tegenwoordig. Je ziet enorm vaak mannen met dunner wordend haar die wanhopig proberen om met een paar plukken haar de kaalheid te verbergen. En laten we eerlijk zijn: vaak zonder het gewenste resultaat. Het verschil tussen een volle coupe en een dun bosje haar, is gewoon vrijwel altijd zichtbaar. Het kan dan een stuk beter zijn om jezelf erbij neer te zijn en je kapsel te ownen. 

Kijk naar wat de mogelijkheden zijn op het gebied van een geschoren hoofd en ga naar de kapper om je struggle uit te leggen. Zelfs met gemillimeterd haar zijn enorm veel mogelijkheden. Lees je dan ook in over wat het beste past bij jouw gezichtsvorm.

Tip: bij een kortgeschoren kapsel doet een baard het altijd enorm goed. Vaak betekent haarverlies op het hoofd niet direct haarverlies bij de baard. De baard kan dan dus een goed compensatiemiddel zijn.