Onze nieuwe grootste liefde: Jaguar F-Type R Coupe

Drie dagen hadden we ‘m, de Jaguar F-Type R. En we hebben er ook drie dagen aan een stuk in gereden. Why? You’re about to find out!

Van de zomer ging het dak er al af met de F-Type Convertible, maar deze R is toch wel echt de crème de la crème van Jaguar. Om even duidelijk te maken wat voor vlees we in de kuip hebben: een zeer snelle supercar met 5.0L V8 motor onder de iconisch lange hood. Dit apparaat brengt je in 4,2 seconden op de 100km/h en heeft een topsnelheid van 300 km/h, die we op de Deutsche Autobahn bijna behaald hebben. Maar weet je wat eigenlijk veel leuker is, met zo’n auto met 550pk? De polder in! De 300 ga je er niet halen, maar het beestje trekt zo hard op.. Serieus, dat gaat nooit vervelen!

Een kleine voorstelling van onze uitlaatsessie met de Jaguar F-Type R:

Drone-footages gefilmd met DJI Phantom 3 Advanced.

F-Type R: Het kanon

Deze Jaguar is zeker niet de eerste zeer snelle auto waar we in gereden hebben. Denk aan de Mustang en nieuwe Porsche 911, van vorige maand. Maar in de F-Type borrelt iets. Die V8, die wil werken. Staat de auto in Dynamic Mode, dan wordt “de voertuigsoftware aangepast om het sportieve karakter van de auto te benadrukken”. Dit resulteert in belachelijke snelheid en oorstrelende geluiden! Tegelijk met het indrukken van de Dynamic Mode, gaat er nóg een lampje branden. Erboven staat een icoontje van de uitlaat met een druppeltje er uit. Als dit lampje brand, dan ben jij verzekerd van een hele hoop omdraaiende gezichten, duimpjes omhoog en een buurvrouw die uit haar bed knettert.

Design

Maar niet alleen het geluid tilt je ego naar een hoger niveau hoor. Bij het stoplicht gaat de motor, na keuze, uit met het, tegenwoordig welbekende, start-stopsysteem. Nog steeds vallen er mondjes open en heb je meer sjans dan in een club in New Castle. Het strakke design dat we van de oude F-Types gewend zijn is prachtig in een nieuw jasje gegoten en de elegantie is bewaard gebleven. Iets dat bij veel supercars ver te zoeken is. De F-Type is eerder een verlengde van je persoonlijkheid, dan van je lul… laten we maar zeggen.

Luxueuze sportwagen

Wat je niet mag vergeten is dat we in een Jaguar rijden, een merk waar luxe hoog in het vaandel staat. Dit zie je bij de F-Type natuurlijk gewoon terug. De auto biedt talloze technische snufjes die het comfort verhogen, waardoor de auto niet alleen te gebruiken is om mee te racen. In de meest neutrale stand is er heel goed ‘normaal’ mee te rijden. Het moge duidelijk zijn dat we deze stand niet vaak gebruikt hebben..

Total
0
Share