Jaguar F-Type 400 Sport

CREDITS: Refined Media

De Jaguar F-Type is een auto die regelmatig voorbij komt op Manify. Je kunt dus wel stellen dat we zeer groot fan zijn. Tijdens een roadtrip naar Parijs, maakte we kennis met de F-Type 400 Sport. Wat ons opviel: je bent eigenlijk veel te snel in Parijs én wat een heerlijke uitvoering is de 400 Sport. Deze editie van de F-Type is maar één modeljaar beschikbaar en opereert door unieke updates in het in- en exterieur op een hoger niveau qua luxe én prestaties!

Jaguar F-Type Coupé 400 Sport AWD

Prestaties

Dat is al een hele mond vol, maar we gooien er graag nog wat specs tegenaan: deze limited edition heeft een 3.0L V6 SC onder de motorkap, welke goed is voor 294 kW ofwel 400 paarden. Vandaar: 400 Sport. Dit resulteert in een acceleratie van 0 tot 100 in 4,9 seconden. Trek je ‘m even door, dan houdt hij pas in bij 275 km/h. Druk hiervoor wel even op het finishvlaggetje, om de dynamische mode in te schakelen. Hierdoor gaat de motor in de meest rauwe modus, staan je stuur en schokdempers wat strakker en schakelt hij sneller terug wanneer je het vermogen aanspreekt.

Het All Wheel Drive (AWD)-systeem van F-Type met Intelligent Driveline Dynamics haalt het uiterste uit de motor. Op zowel de F-Type R als de F-Type SVR en deze limited edition is dit systeem standaard.

Maar het is niet alleen een hele rappe jongen, het is ook een zeer luidruchtige jongen. Tenminste, als je dat wenst. In het middenconsole vind je het bekende knopje met een icoontje van een uitlaat met een druppeltje er uit. Druk dit in en de motor van de F-Type zorgt voor een druppeltje extra benzine en produceert daardoor het geluid wat je van een sportwagen verwacht. Grommend, knetterend, bulderend. Noem het wat je wilt, maar kippenvel is gegarandeerd.

Als je de bovenstaande video nog niet gecheckt hebt, dan is dit het moment.

Looks

De 400 Sport is goed te onderscheiden van andere Jaguar F-Types. De auto is uitgevoerd met exclusieve features als ‘Performance’ stoelen van premium leder, opvallende stiknaden in ‘Yellow of Cirrus’ en het 400 Sport logo, welke je er telkens aan herinneren in wat voor unieke wagen je zit.

Ian Callum, Jaguars Design Director, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Jaguar F-Type 400 Sport. Kleine fact: Ian wilde het spoilertje nooit op de auto hebben, maar is om aerodynamische redenen tóch gemonteerd. Zelf vindt Ian dit niet helemaal Jag-waardig, maar is er toch mee akkoord gegaan om aan de verwachte prestaties te voldoen. Wij vinden het er prima uitzien!

Standaard aanwezig in deze elegante sportieve auto zijn stoelverwarming, stoelverkoeling en stuurverwarming. Als je het dus niet warm genoeg krijgt van de snelheden, dan weet je wat je te doen staat.

Op de stoep

Om dagelijks deze mooie roffel te kunnen horen terwijl je handjes tintelen van een mix van geluk en de stuurverwarming, heb je exact €139.671,- nodig. Dan is hij volledig rijklaar gemaakt en kun je genieten van een van de meest exclusieve F-Types van dit moment!

Total
0
Share