Pininfarina ontwikkelt 1.900 pk sterke elektromotor!

CREDITS: Pininfarina

We zijn zo na een aantal jaar wel gewend aan elektrische auto’s. Zeker na dat Tesla de markt bestormde met de herkenbare Tesla Model S, Model 3, Model X en Model Y. Er is enige tijd wat controversie geweest over hoe groen elektrische auto’s nou eigenlijk zijn. Desalniettemin is de Pininfarina Battista een gruwelijke elektrische auto. En dat willen we met jou delen!

Pininfarina Battista Hyper-EV

Wat een monster is deze bolide zeg. De Battista is ontworpen door Pininfarina onder aanvoer van CEO Battista ‘Pinin’ Farina en zijn zoon. Zij ontwerpen al sinds 1928 en zijn onder andere verantwoordelijk voor de meest iconische modellen van Ferrari. Bet you didn’t know that!

Naast het werk wat ze voor Ferrari deden hebben ze ook voor andere merk flink wat ontworpen. Onder andere Fiat, Alfa Romeo en Lancia maken deel uit van het portfolio van Pininfarina. Wij denken dat het al genoeg zegt dat een van de slechts negen auto’s is het museum voor Modern Art in New York van de tafel van Pininfarina komt!

Pininfarina Battista, Pininfarina ontwikkelt 1.900 pk sterke elektromotor!

Prestaties

Genoeg over de ontwerpers en hoe goed ze kunnen tekenen. Met wat voor machine hebben we deze keer het genoegen? Nou, sneller naar de 100 dan een Formule 1 auto en twee keer zo veel kracht. Petje af!
De Pininfarina beschikt over een 1.900 pk sterke motor en grofweg 2.300 Nm aan koppel. En dat allemaal met een uitstoot vergelijkbaar aan de Nissan Leaf! Met die 1.900 pk zit de Pininfarina Battista in minder dan 2 seconden aan de 100, ofwel sneller dan een F1 auto! Daarnaast zit hij met ongeveer 12 seconden aan zijn maximumsnelheid. Een achterlijke 315 kilometer per uur, lang niet gek toch?

Looks

Wij denken dat we niets hoeven te vertellen over de looks van de snelste straatauto die ooit uit Italië kwam. Alles is natuurlijk gemaakt van de best mogelijke producten. Laat je ogen verder het werk doen!