Zo rock je een ‘all black’-outfit

Zwart is de meest populaire kleur als het om kleding gaat. Dat is niet zo gek, aangezien een klassieke zwarte outfit áltijd goed is. Zwart is eenvoudig en chic, maar kan juist ook stoer en nonchalant zijn. Het past bij iedere gelegenheid. Zwart-op-zwart is een goede kledingcombinatie, maar is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Daarom hieronder een aantal puntjes om een all black-outfit te rocken.

Stijl

Het beste aan zwarte kleding is dat er geen grenzen zijn. Mannen die zwart-op-zwart dragen doen dit zelfverzekerd en in stijl. Een zwarte outfit kan namelijk altijd, bij iedere gelegenheid. Wees daarom niet bang om met verschillende stijlen te experimenteren.

Voor een smart-casual draai aan je outfit draag je een eenvoudige zwarte wollen trui met een toffe zwarte jeans. De jeans, in combinatie met zwarte sneakers, maken je outfit net wat nonchalanter.

Voor een iets chiquere, klassieke look draag je een eenvoudige, mooie blazer over je zwarte outfit. Hoe formeel je je look precies wil hebben bepaal je aan de hand van je broek (pantalon of jeans), shirt (overhemd, trui of T-shirt) en je schoenen (sneakers of formele veterschoenen).

Een iets alternatievere look is al snel te creëren door te spelen met verschillende accessoires. Denk aan een leren jack, een mooie riem en de keuze van je schoenen. Zo kan je gemakkelijk combineren met chic of juist relaxed.

Basics

Om met verschillende kledingstijlen te kunnen experimenteren is het belangrijk om een aantal zwarte basics te hebben. Zorg daarom dat je investeert in een aantal kwalitatief mooie basisitems. Zo kan je met behulp van de juiste accessoires je outfit upgraden naar een chique of juist informele outfit.

Kwaliteit

Bij zwarte kleding is het snel te zien of het van een goede kwaliteit is. Zwarte kleding van lage kwaliteit vervaagd snel in de was en verandert in een vale, grijze kleur. Let hier dus op bij kopen van zwarte kleding: hoe beter de kwaliteit, hoe langer het kledingstuk mooi blijft! En aangezien zwarte kleding tijdloos is, is het een goede investering.

 

Lagen

Een all black-outfit zal er sneller casual uitzien wanneer je verschillende lagen combineert. Probeer een simpele zwarte broek en trui, met daaroverheen een grof, leren jack. Dit maakt je outfit iets nonchalanter. Speel met verschillende lagen om de juiste stijl te bepalen. Let wel op, combineer niet meer dan vier verschillende structuren om je outfit eenvoudig en stijlvol te houden.

En tenslotte, zorg dat je wel andere kleuren in de je kledingkast hebt hangen. All black-outfits zijn veelzijdig, maar pas op dat zwart niet je hele kledingstijl overneemt. Iedere dag alleen maar zwart dragen will get boring.

 

 

 

Total
7
Share