Horlogeguide: zo draag je het juiste horloge bij je outfit

CREDITS: Jonathan Francisca | Unsplash

Bijna elke man draagt wel een horloge. Als je dat nog niet doet, mis je een kans op die extra touch. Voor elke gelegenheid is er een herenhorloge te vinden. Het kan je outfit helemaal maken of juist kraken. In theorie zou je elk horloge bij elke outfit kunnen dragen, maar het is wel belangrijk om te weten wanneer je welke klok moet dragen. En dit is hoe je dat doet.

Zo draag je het juiste horloge bij je outfit

Je horloge geeft weer hoe jij gezien wilt worden. Of je nou juist een dikke look wil met een grote zilveren klok, of juist een classy toevoeging wil aan je outfit. Een horloge kan hier voor zorgen. Zo zorg je ervoor dat je altijd het juiste uurwerk bij je kleding kiest en gezien wordt zoals jij dat wil.

Herenhorloge
Foto: Michael Surazhsky

Stijlvolle formaliteit

Een strak pak, nette schoentjes en een classy horloge. Je kan zo een rol spelen in de serie Suits. Een formele kledingstijl hoeft niet saai te zijn. Een horloge is perfect om hier die extra touch van nonchalance bij aan te brengen. Je kunt een strak pak natuurlijk naar veel verschillende gelegenheden dragen. Voor sommigen is het een werkoutfit. Voor anderen juist dé gelegenheid om uit te pakken. Je klok zorgt ervoor op wat voor manier je gezien wordt.

Je wilt niet voor de dag komen als een stijve hark in je pak. Ook niet als een patser. Je wilt je outfit net die stijlvolle touch geven. Dat kan door middel van een classic herenhorloge. Een leren bandje met een donkere kleur met daarop een goud of zilver uurwerk van staal. Binnen het uurwerk kunnen kleine wijzertjes voor dag en datum een speels beeld geven. Zo zijn niet alle ogen gericht op je horloge, maar heeft het toch een waardevolle toevoeging aan je outfit.

Herenhorloge
Foto: Alvin Mahmudov

Alfa man

Je kent vast wel iemand in je omgeving die er alles aan doet om gezien te worden. Eentje die tijdens het zwemmen zijn dure horloge het liefste aanhoudt voor de meisjes. Als je je aangesproken voelt zit je waarschijnlijk niet te wachten op een slap leren bandje met een braaf klokje erop. Je wilt graag opvallen en gezien worden als the man in de ruimte.

Ook hiervoor kan een horloge van pas komen. Als je echt goed gezien wil worden moet je een flink stuk staal om je pols hebben. Gewoon koude schakels en een dikke kast. Op die manier wordt jouw horloge zeker gezien doordat je de mouw onder je horloge blijft hangen. Je klok springt er dan dus echt uit. Let wel op wanneer je deze om doet, want bij je eerste sollicitatiegesprek kan het misschien to much zijn.

Herenhorloge
Foto: Andrea Natali

Minimalistisch

Ook bij je casual look kan een horloge je outfit net afmaken. Je wil niet dat je horloge eruit springt of maar bij enkele outfits past. Gewoon eentje die je altijd en overal aan kan doen bij elke outfit. Hiervoor wil je geen onzinnige poespas maar een clean look.

Ga dus voor een normaal bandje, een donkere kleur zorgt ervoor dat het bij elke outfit past. Je hoeft geen fancy leer met scheuren erin, maar gewoon een egale band. Dat kan normaal leer zijn of zelfs van stof. De kast zelf moet niet te dik zijn. Deze moet juist net onder je mouw kunnen vallen zodat het niet meteen opvalt. Daarnaast moet de klok zelf niet te veel gekke wijzertjes of grote getallen hebben, minimalistisch dus. Zo heb je een echt herenhorloge die je overal bij aan kan en alleen opvalt bij mensen die er echt naar kijken.

Herenhorloge
Foto: Nicolas Lobos

Classy casual

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat deze minimalistische look een beetje te weinig flair brengt. Je wilt dus wel voor een casual outfit gaan, maar een sweater en spijkerbroek zijn weer een beetje té casual. Een truitje met daarover een spijkerjas of een simpele blouse maakt het al een stuk aantrekkelijker. En natuurlijk kan een herenhorloge niet ontbreken.

Hierbij kies je voor een klok met iets meer bling. Ga er dus een beetje tussenin zitten. Geen volledig stalen horloge, maar ook geen saaie. Kies een combinatie. Een stoffen bandje kun je combineren met een zilveren of zelfs gouden uurwerk. Zo straalt je outfit net iets meer klasse uit en heeft je horloge daadwerkelijk toegevoegde waarde.

Herenhorloge
Foto: Hunters Race
Menu
Total
1
Share