Half retro sportwagen, half horloge: L’Epee Time Fast II Clock

CREDITS: L'Epee

Ooit een sportwagen in de vorm van een horloge gezien? Nee hé, dachten we al.

Voor alles moet een eerste keer zijn, amigo. Daarom maken we jouw dag een beetje beter met de L’Epée 1839 Time Fast II Clock.

L’Epée brengt de sportwagens uit de jaren ’60 weer tot leven

Het merk dat in 1839 begon met het produceren van kwalitatieve klokken, is tegenwoordig uitgegroeid tot een van de meesters in hun vak. In 1994 kregen ze zelfs een wereldrecord achter hun naam van het Guinness Book voor de grootste klok ter wereld. De loftrompet wordt tegenwoordig voornamelijk voor hun eigentijdse en unieke uurwerken die geïnspireerd zijn op historische (sport)auto’s geblazen. En dat maakt de Time Fast II Clock de perfecte toevoeging aan het indrukwekkende arsenaal van L’Epée.

L'Epée, Half retro sportwagen, half horloge: <strong>L&#8217;Epee Time Fast II Clock</strong>
Foto: L’Epee

V8-motor in een horloge

In het nieuwe uurwerk van L’Epée vinden we namelijk een ontwerp dat geïnspireerd is op de vloeiende lijnen van de raceauto’s uit de sixties. De Time Fast II Clock komt met een heerlijk strakke chromen kleurstelling, net zoals de Ferrari Testarossa en de Lamborghini Miura. De basis wordt gevormd met een H-chassis uit de sixties met daarbij een driespaak stuurwiel waarmee je de tijd kan instellen. Een van onze favoriete features zijn toch wel de bewegende zuigers die de V8-motor vormen. Deze knal je aan door de contactsleutel in de horloge om te draaien. En blazen maar.

Meer auto details uit de ’60s

Het is eigenlijk ondenkbaar hoe ze zoveel onderdelen van een auto kunnen verwerken in een horloge, maar daar houdt het ook nog niet eens op. Verder zit er namelijk een handmatige versnellingspook die schakelt tussen de tijdbeweging en de zuigerbeweging van de V8-motor. En onder de bestuurdershelm die van glas gemaakt is, vindt je een constant bewegend 2,5 HZ echappement. Dat dit een hele speciale klok is merk je ook direct aan de oplage: L’Epée brengt maar 99 stuks beschikbaar en per stuk kosten ze 48.500 Amerikaanse dollars. Kleinigheidje joh. Check hier de foto’s.

Source: