Checklist: essentials die je leven beter maken

Outfitje aan en dan je sleutels, pinpas en telefoon. That’s it. Althans voor veel simpele zielen onder ons.

Een beetje man kijkt verder dan zijn neus lang is. Al hoeft dat niet te betekenen dat je om de haverklap iets nieuws op de kop tikt. Integendeel zelfs, het gaat erom dat je investeert in de juiste items. En wij helpen je daarbij. Deze essentials zorgen ervoor dat jouw leven nog een stukje beter wordt.

Moderne essentials voor de man

Boekenverzameling

Als het gaat om essentials van een gentleman dan is de nodige lectuur een minimale vereiste. Het lezen van boeken gaat je helpen op alle facetten van het leven. Je wordt er niet alleen intelligenter van, maar ook socialer.

Boeken lezen
Foto: SplitShere

Een kwalitatief goede leren riem

Je moet roeien met de riemen die je hebt. Maar als je gewoon één keer een goede koopt, zit je voor de komende jaren gebakken. Let hierbij wel op de ongeschreven regels natuurlijk. Match de kleur altijd met je schoenen, én kwaliteit staat boven alles.

Classy horloge

Tja, je kunt natuurlijk de tijd checken op je nieuwste tellie, maar daar is een horloge ook niet alleen maar voor bedoeld. Dat standpunt hebben we inmiddels al genoeg aan de wereld doorverteld. Neem je tijd om het ultieme horloge te vinden – zo eentje die je aan je kleinkind wil geven – en verzorg ‘m als je eigen kindje. Een heren horloge staat dan ook te boek als een essential pur sang.

watches
Foto: Hunters Race

Kleine portemonnee

Een dikke portemonnee met héél veel cash is niet meer zo heel cool. Ga gewoon voor een kleine, stijlvolle portemonnee van leer en het kan niet misgaan.

Toilettas

Een moderne toilettas mag natuurlijk niet ontbreken. Het mooie is dat deze jongen de hoofdrol nog niet eens vervuld. Hij zorgt er alleen voor dat je alle essentials voortaan enorm snel binnen handbereik hebt. Zéker op reis.

Je eigen luchtje

Nog lang niet zo makkelijk als gedacht. Af en toe variëren met je luchtje kan leuk zijn, maar wat pas echt legendarisch is, is het kunnen bossen van je klassieke geur. Pluspunten: als het luchtje een verlengstuk is van je persoonlijkheid.

essentials, <strong>Checklist:</strong> essentials die je leven beter maken
Foto: Bigstock

Elektrische tandenborstel

Met minder werk toch een betere verzorging. Een elektrische tandenborstel is dan ook een no-brainer om verzorgd voor de dag te komen. Wel zo fris, toch?

Nette schoenen

Je komt vandaag de dag vaak weg met sneakers, maar een paartje derby’s of Oxfords hebben is nooit een slecht idee.

Grooming-kit

Nog een inkoppertje. Kwaliteitsspullen op het gebied van grooming – van baard tot borsthaar en van oksels tot ‘daar beneden – zijn een must. 

Gezichtsverzorging

Het is geen geheim dat je gezicht heel hoog op het lijstje staat qua verzorging. Het is en blijft immers een succesfactor of afknapper. Zorg er dus voor dat je je gezicht fris houdt, bijvoorbeeld door het in een routine te wassen en te voorzien van de juiste middelen.

Skincare MANIFY
Foto: The Creative Exchange

Paspoort

Alleen een ID is simpelweg niet genoeg.

Overhemden

Moeten we deze écht aanhalen? Nou, goed: we doen het toch maar. Plaats een aantal overhemden van hoge kwaliteit in je garderobe en je hebt nooit meer keuzestress.

Witte sneakers

Basic, maar daarom ijzersterk: ze kunnen zelfs onder een pak.

essentials, <strong>Checklist:</strong> essentials die je leven beter maken
Foto: ETQ

Weekendtas

Een weekendje weg, een zakentrip of een midweek weg doe je in stijl. Een weekendtas voorzien van de juiste kwaliteit en formaat zorgt ervoor dat ervandoor piepen nog nooit zo easy was.

Een echte balpen

Stijlvoller wordt het niet: schrijven met een échte balpen. Dat doe je niet meer met de pen die je hebt gekregen bij een internetbestelling.

Fiets

Wij Nederlands kunnen nog weleens aan onszelf verkopen ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!’ Vooral op gebied van stijl. Maar één van de meest Nederlandse dingen in deze lijst kan ook uiterst stijlvol zijn. Een goede fiets met een flinke scheut stijl maakt van A naar B toch een stuk toffer.

essentials, <strong>Checklist:</strong> essentials die je leven beter maken

Boots

Als aanvulling op je witte sneakers en nette stappers.

Jeans

Multifunctioneel én een klassieker in het straatbeeld: de spijkerbroek. Koop er een die past bij je lichaamsbouw en je kunt jaren vooruit. Check dit artikel voor het verschil tussen de verschillende fits van jeans.

Zonnebril

We mogen best onze Italiaanse vrienden volgen: een zonnebril mag véél vaker boven onze neus verschijnen.

zonnebrillen
Foto: Anıl Görkem Özşan

Natuurlijke deo

Switchen naar een naturel deo zorgt er in eerste instantie voor dat je effe moet wennen, maar de aanhouder wint. Hiermee kan je lichaam en verzorging weer terug naar de basis, waardoor nare geurtjes automatisch verleden tijd zullen worden.

Strijk-en stoom-essentials

Over essentials gesproken. Op zijn minst moet elke man één van de twee in bezit hebben. Nergens anders val je sneller mee door de mand dan een verkreukeld overhemd.

Maatpak

Het verschil tussen een matchend en goed maatpak zie je natuurlijk al van meters afstand. Essentials zijn leuk en aardig, maar zonder een maatpak kan je tegenwoordig simpelweg niet meer.

grijs pak
Foto: Bigstock

Leren jas

Als je ergens statement mee maakt, dan is het met een leren jas. Oftewel, een minimale vereiste om deze knaap aan de kapstok te hangen.

Gereedschapsset

Wat is een man nou zonder klusskills? Natuurlijk zijn er genoeg bij die twee linkerhanden hebben, maar je kan op zijn minst je best doen en de essentials in huis halen. Zo worden kleine probleempjes in een handomdraai gefixt. Indruk maken op vrouwlief gegarandeerd.

Glaswerk

Je favoriete drankje slurp je toch net wat lekkerder weg in een stijlvol glas. Een cocktail of whisky wegtikken in standaard waterglas trekt je niveau immers wel behoorlijk snel naar beneden.

essentials, <strong>Checklist:</strong> essentials die je leven beter maken
Foto: Jasper Loeffen

Speelkaarten

Waardoor ontstaat er meer gezelligheid en goede gesprekken dan tijdens een borrel en potje kaarten?  Een stok kaarten mag dan ook absoluut niet ontbreken in het huis van een echte man. Natuurlijk wel een strak paar, geen gratis gekregen weggevertje van een webshop.

Slaapkamer-essentials

We slapen een derde van ons leven. Een goed matras, kussens en lakens behoren dan ook absoluut tot de essentials. Goedkoop is duurkoop, waardoor deze aankoop met de nodige aandacht verricht moet worden.

Grill

Het was het wachten waard: een barbecue moest en zou zijn entree maken in deze lijst. Een bbq van kwaliteit zorgt voor blij mensen. En als dat niet essentieel is, dan weten wij het ook niet meer.

Kunst aan de muur

Een stuk van je identiteit laten zien en je persoonlijkheid opbouwen doe je met een stuk kunst aan de muur. Een plaatje geschoten door een bekende is leuk, maar echt succes in huis halen doe je door een onbekende parel vast te spijkeren.

essentials, <strong>Checklist:</strong> essentials die je leven beter maken
Foto: Oflines
Source: