Valse start: Grand Prix van Australie afgelast

CREDITS: Bigstock

De Formule 1 heeft besloten om de GP van Australië dit weekend niet door te laten gaan. Dit na de bevestiging dat een lid van het McLaren Racing Team positief heeft getest op COVID-19. Na dit nieuws is er bijeenkomst belegd met de andere negen teamleiders en geconcludeerd dat de risico’s te hoog zijn.

Valse start: Grand Prix van Australië afgelast

Waar eerder nog in het nieuws kwam dat alleen McLaren zich terugtrok, gaat het nu dus helemaal niet door. Onze eigen held Verstappen is teleurgesteld maar heeft er begrip voor. Op Twitter heeft hij van zichzelf laten horen: “We keken alleen vooruit naar de start van het nieuwe seizoen, dus natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar we begrijpen ook allemaal dat dit uiteindelijk de juiste beslissing is.”

gp Australië
Foto: Daniel Pelaez Duque

Hope in difficult times

Lang leek de eerste race van het nieuwe seizoen toch door te gaan. De Formule 1-baas, Ross Brawn, hield hoop dat de GP van Australië gewoon door zou gaan. Zo gaf hij aan dat de Formule 1 juist afleiding kon zijn voor de mensen: “We wilden een beetje verlichting brengen in moeilijke tijden.”

Door de afgelasting staat nu de eerste race van het nieuwe seizoen gepland op 22 maart. Dat is de Grand Prix van Bahrein en bij die race is publiek sowieso niet welkom. We kunnen wel stellen dat ook deze race op losse schroeven staat.

GP van Australië

De race in Australië staat garant voor spektakel. Op het semi-stratencircuit van Albert Park werd Max Verstappen vorig jaar derde, waardoor wij Nederlanders nog meer uitkeken naar dit weekend. Dit jaar zal de coureur van Red Bull Racing niet meer tevreden zijn met een derde plaats; Verstappen gaat dit jaar vol voor de wereldtitel. Al zijn we er heilig van overtuigd dat dit voor hem de normaalste zaak van de wereld is.

gp Australië, Valse start: Grand Prix van Australie afgelast
Foto: Bigstock
LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…