Nederlands stel rijdt de wereld rond in een Ford T uit 1915!

Het lijkt een onmogelijk doel, maar ze gingen er toch voor; met een Ford T uit 1915 de wereld rond. De Ford T is de eerste auto die aan een lopende band gemaakt werd. Een icoon. In groten gatale kwamen de Fordjes op de markt en domineerde ze de grindwegen. Dirk en Trudy Regter wisten een Ford T op de kop te tikken die nog in zeer goede staat was. Zo goed, dat ze een reis van 22.000 kilometer wel aandurfde..

Wereldreis in Ford T

In 2012 begonnen ze dan ook met hun eerste trip richting Kaapstad, waarbij de Ford T meerdere woestijnen, jungles en onverharde wegen heeft moeten trotseren. Een jaar later deden ze het trucje nog een keer in Noord Amerika. Een reis van 28.000 kilometer, waar ze slechts één lekke band en één kapotte dynamo kregen. That’s all folks!

Twee jaar geleden, toen ze met hun Ford onderweg naar huis waren, ging het mis. Na rond de hele wereld verschillende gevaarlijke wegen te hebben getrotseerd, sloeg het noodlot toe in België. In België! Hun Fordje T raakte zwaar beschadigd bij een ongeluk, al kwam het stel er goed vanaf. De vraag is of hun trip nog ooit afgemaakt gaat worden…

In ieder geval hebben ze wel prachtige beelden:

Total
0
Share