Off-roadicoon Ford Bronco goes Dutch

Dit jaar wordt het werkelijkheid: Fords bakbeest, de Bronco, komt ein-de-lijk naar Nederland. Zo wordt ons kikkerlandje een iconische all-terrain auto uit de jaren ’60 rijker.

Ford Bronco komt naar Nederland

De Bronco zal in een gelimiteerde oplage, en in twee varianten, worden geleverd: de Outer Banks en nog extremere offroad-variant Badlands. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een 2,7 liter EcoBoost V6 benzinemotor, die een vermogen van 335 pk en 563 Nm levert. De Ford Bronco komt ons land binnenstormen met de bijnaam G.O.A.T. Niet dat Messi of Michael Jordan ‘m komen afleveren, maar bij Ford staat dit voor ‘Goes Over Any Terrain’.

Geen terrein is namelijk geen terrein voor de Bronco. Snap-ie? Met geavanceerde aandrijflijntechnologieën en vierwielaandrijving kun je óveral komen. De Bronco komt met zeven verschillende rijmodi naar ons land en neemt de looks van het utilitaire origineel uit 1966 mee.

Ford Bronco, Off-roadicoon <strong>Ford Bronco</strong> goes Dutch
Foto: Ford

Kenmerkend

De 4×4 valt op door zijn over breedte getrokken grille en iconische ronde koplampen. De deuren kunnen in 8 minuten afzonderlijk verwijderd worden met één gereedschapstool en de Bronco heeft een afneembare hardtop. Dit is toch wel het ultieme gevoel van vrijheid tijdens je off-roadavonturen. Een gevoel dat wordt versterkt door maar liefst tien Bang & Olufsen-luidsprekers.

Wat de Ford Bronco hier zal kosten is nog niet duidelijk… Maar wat voor ons wel duidelijk is: we vinden het heerlijk dat de combinatie tussen militaire voertuigen van Ford én de Mustang naar ons land komt.

Source:
LEES OOK
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…