DE FORD KUGA PHEV IS DE PERFECTE ROADTRIP AUTO

Roadtrips, we zijn er gek op. Dwars door Nederland, Europa of met de motor naar Singapore. Lekker de auto volladen, een route uitstippelen en gaan en staan, waar en wanneer jij maar wilt. En bij een perfecte roadtrip, hoort ook een goede auto. We maakten kennis met de compleet nieuwe Ford Kuga PHEV en namen hem mee naar de Alpen. Niet één keer, maar zelfs twee keer voelden we deze zuinige, snelle en ruime machine aan de tand. De ene keer in de sportief ST-line en de andere keer met de uitermate luxe Vignale.

De alleskunner genaamd Ford Kuga PHEV

Bij het aanschouwen van de compleet vernieuwde Ford Kuga PHEV ST-Line, weet je meteen dat je een lekkere auto hebt. De flitsende rode kleur geeft de bolide meteen wat meer power, waardoor hij ook heerlijk fotogeniek is. De Vignale in het blauw is daarentegen meer de luxe en minder opvallende variant. Het lekkere aan de Ford Kuga PHEV is vooral dat hij gigantisch veel bagageruimte heeft. Indien je de vijf stoelen laat staan, heb je bijna 650 liter aan bagageruimte. Ga je lekker met z’n tweetjes, dan heb je zelfs meer dan 1500 liter aan bagageruimte. In vergelijking met een Ford Focus is dat met vijf personen bijna 200 liter extra.

Ford Kuga PHEV Vignale

Power-up met de Kuga PHEV

Een auto van het formaat Ford Kuga PHEV, moet natuurlijk ook lekker aangedreven worden. Mocht je ook kiezen voor de zuinige Plug-in hybride (PHEV) variant, dan kom je uit op de 2,5 liter viercilinder motor. De benzinemotor én elektromotor leveren samen 225 pk (165kW). En daar kan je op de Duitse Autobahn heerlijk mee op de linkerbaan knallen. Maar het grote voordeel is ook dat een volle accu je bijna 60 kilometer ver brengt. Zo heb je dus het beste van twee werelden. Lekker doorrijden, maar toch zuinig.

Make sure you have some options

Kleding maken de man, opties maken de auto. En zo ook bij de Ford Kuga PHEV. Wij reden de al standaard vrij goed uitgeruste ST-Line X. Dus tijdens een ritje zit je geramd. De heerlijke Bang & Olufsen sound laat werkelijk niets te wensen over. En om jouw favoriete nummer te selecteren of om mee te navigeren, zit er in het midden een ruim 12 inch infotainment scherm. Binnen enkele swipes heb je de Ford Kuga PHEV volledig omgetoverd tot jouw werkterrein.

It’s all about the details

Standaard heeft de Ford Kuga PHEV ST-Line X een set hele dikke 18 inch velgen. Tel daar een prachtige dubbele uitlaat, brute grille en strakke lijnen bij op en je hebt een parel voor de ogen. Daarnaast gaat het ook zeker om de binnenkant. Lekker zittend op de comfortabele stoelen, wordt het autorijden je steeds makkelijker gemaakt. Uiteraard rijd je met een automaat, maar er is meer. Grootlichtassistent, LED kop- en mistlampen, parkeersensoren, head-up display en traffic sign recognition om maar iets te noemen. Wijzelf waren uiteraard helemaal weg van het draadloos opladen van jouw telefoon, de standaard ingebouwde Apple CarPlay en de kofferbak die je met een beenbeweging open én dicht kan doen.

Super-de-luxe Vignale

Wil je iets minder sportief en heb je iets meer geld over voor luxe, dan is de Ford Kuga PHEV Vignale de perfecte match voor jou. Eveneens 18″ lichtmetalen velgen, maar iets minder sportief ogende. Je krijgt er ook nog iets meer chrome bij en net iets luxueuzere stoelen. Daarnaast kan je heel eenvoudig de kofferbak openen met een voetbeweging. Super handig als je jouw handen vol hebt met bagage.

Ford Kuga PHEV, DE FORD KUGA PHEV IS DE PERFECTE ROADTRIP AUTO

Lekker stekkeren

Dankzij het intelligente systeem in de Ford Kuga PHEV, rijd je vrij zuinig voor een grote auto. Aan het eind van onze roadtrip stond de kilometerteller op 2700 kilometer. En gemiddeld hebben we deze periode 1 liter op 18,5 kilometer gereden. Niet slecht voor een auto van ruim 1700 kilogram. En het grote voordeel van de nieuwe Ford Kuga PHEV is het intelligente hybride-systeem. De auto laadt ook continu tijdens het rijden goed op. We hebben tijdens onze trip de Kuga maar vijf keer volledig volgeladen. De rest deed hij zelf op snelwegen of bij het naar beneden rijden van een berg. Zo rijd je dus voordelig en heerlijk soepel.

Ford Kuga PHEV rijtest oordeel

Met de Ford Kuga PHEV heb je een hele lekkere reismetgezel. Dankzij de enorme ruimte, de heerlijke luxe en de grote bagageruimte is dit een auto die gemaakt is voor mensen die graag ruimte willen. En daarnaast ook perfect over een paar bergpassen willen rijden, zonder compromissen te maken over welke bagage er wel of niet mee mag. Gemaakt dus voor mensen die willen skiën én snowboarden op een wintersport, of juist willen mountainbiken, sup-en én willen hiken in de zomer. Zoveel ruimte is er namelijk. Er hangt wel een prijskaartje aan. De instapprijs voor een niet hybride model is ruim € 33k. Voor de plug-in hybride variant begint de prijs vanaf € 36k.

Ford Kuga PHEV, DE FORD KUGA PHEV IS DE PERFECTE ROADTRIP AUTO