Deze nette schoenen zouden in je kast moeten staan

CREDITS: Fancycrave.com

Mannen, jullie kunnen niet alleen maar leven op Vans, Chuck Tailer All Stars of Nikes. Je moet een paar dress shoes in de kast hebben staan voor het geval je een bruiloft, belangrijke meeting of begrafenis hebt. Een nette schoen hoeft niet bij een driedelig-pak inclusief bretels en hoed. Nette schoentjes kunnen ook prima onder een goede jeans of pantalon. We gaan je helpen, my friend.

Nette schoenen die elke man moet hebben

Loafers

Loafers, oftewel instappers zijn de elegante versie van de pantoffels. Een klassiek model, waarbij het lijkt alsof je op wolkjes loopt. Mits je loafers koopt van hoge kwaliteit, deze hebben namelijk een heerlijk voetbed. Ze zijn een bijzondere aanvulling van je garderobe en staan bij vrijwel elk pak. Vooral nice op bruiloften!

Tip: draag je broek wat hoger, zodat je enkels zichtbaar zijn.

Chelsea boots

De chelsea boots zijn korte, stylische laarzen. Geen drukke franjes, maar een laars die klasse uitstraalt. Goed onder een jeans, of pantalon. Iets wat meer casual, maar alsnog erg stijlvol en dus prima te dragen bij nettere gelegenheden. Investeer in een paar mooie leren boots en dan kun je er jaren mee doen.

De perfecte dress shoes als je het ons vraagt.

Foto: Jia Ye

Desert schoen

Deze op veterschoenen zijn sinds 1950 niet meer van straat weg te denken. Mede door het Engelse merk C. & J. Clark, die het ontwerp gebaseerd hebben op het Britse leger in de Zuid-Afrikaanse Woestijn. De schoenen zijn van lichtgewicht, maar zorgen wel voor veel grip. De desert schoen (of desert boot) is een old time favorite. Netjes, stoer en passen onder een jeans, chino of net pak.

De leren sneaker

Ook al is een sneaker niet een schoen die je onder een black tie zou dragen, een minimalistische sneaker gemaakt van gladleer, kan alsnog als net schoentje gedragen worden. Fijn voor op kantoor of zakelijke afspraken. En kijkt net iets frisser dan de Oxfords. Zorg wel dat ze echt clean zijn. Mooie dunne veters, geen (grote) teksten of opvallende kleuren. Simplicity is the key.

De écht nette schoentjes: oxfords, derbies en monk straps

Oxford: meest formele schoenen voor de man. Ze zijn afkomstig uit England en vernoemd naar de stad: Oxford. Goh. De Oxford muiltjes worden gedragen onder een business suit, smoking of iets informeler met een pantalon en sportieve jas. De perfecte schoen voor formele situaties en black tie events dus.

Foto: Cassandra Hamer

Derby: de derby kun je herkennen aan zijn open vetersluiting. De flapjes waar de veters in zitten is open aan de bovenkant. Voor alle mensen onder ons met de grote voeten: derbies zijn je beste vriend als het gaat om de klassieker onder de nette schoenen. Ze zijn daarnaast iets minder formeel dan de Oxford, en kunnen onder een formeel pak als onder een jeans gedragen worden. Met derbies zit je altijd goed.

Monk straps: de Italiaan tussen de Engelse Oxford en Derby. De monk straps kennen twee varianten: de klassieke monk strap met één riempje en de double monk strap met twee riempjes. Deze schoen is enorm stijlvol en kan formeel met een goed pak, als informeel met een mooie spijkerbroek gedragen worden. Dit is een échte musthave! Maar écht.

Foto: Mr-special
Total
1
Share