Fitgirl Friday: Lienke de Jong (deargoodmorning)

Het is weer eens vrijdag, het is weer eens Fitgirl Friday. Sommigen zeggen: “Het hoogtepunt van de week!”. Anderen: “De dagen voorafgaand aan Fitgirl Friday eet ik niks van de spanning!”. Wij zeggen gewoon: Hoi Lienke!

Interview met Lienke van Dear Good Morning

Lienke is een van onze favoriete Fitgirls en als je haar kent dan begrijp je precies waarom. Of je nu zelf een ochtendmens bent of niet, Lienke tovert een lach op je gezicht: Elke ochtend weer! Hoe ze het voor elkaar krijgt? Daar gaan we snel achter komen…

Lienke is 24 jaar en werkt als producer bij Endemol. Op dit moment werkt ze voor het Hollands Next Top Model. “Mijn werk is erg gevarieerd. Reizen, rare tijden, drukte en daarom vind ik het extra belangrijk gezond te leven.” Verder is ze de ochtendblogger achter Dear Good Morning. Lienke is, na eigen zeggen, verslaafd aan werken, sporten (fitness/wielrennen) en is veel met voeding bezig. Nadat ze in Leeuwarden, Groningen, Utrecht én Kopenhagen heeft gewoond, woont ze nu eindelijk in de stad waar ze altijd al heen wilde: Amsterdam!

Fitgirl Friday - Lienke - Dear good morningZeg, ben je een ochtend- of een avondmens?
“Haha, een ochtendmens natuurlijk! Ik maak mensen helemaal gek op de vroege morgen met mijn enthousiasme. Besteedt de ochtend goed, dan heb je de hele dag profijt! Een workout, een goed ontbijt en een uur eerder opstaan om andere taken van je lijstje af te vinken. Heerlijk toch? De ochtend is hét moment waarop ik de meeste energie heb. Ik word altijd wakker met een lach en vol enthousiasme.”

Hoe kom je aan die motivatie joh?
“Ik vind het belangrijk om er goed uit te zien. Ik voel me goed wanneer ik dé lijntjes in mijn buik zie en lekker in mijn vel zit. Ik krijg zoveel energie van sporten en gezond eten. Het is echt mijn passie! Doordat het mijn passie is, is het niet zo moeilijk om er motivatie voor te vinden. Als ik een dagje niet kan sporten kan je me maar beter niet tegen komen, dan ben ik BLOEDchagrijnig ;-)”

Maar hoe kom je dan op het idee van Dear Good Morning?
“Een paar jaar geleden ben ik begonnen met mijn gezonde levensstijl. Ik kreeg zoveel vraag van mensen waar ik de motivatie vandaan haalde, dat ik het wel leuk vond om alles op internet te gooien. Mensen konden dan precies zien wat ik deed qua voeding en sport, om vervolgens zelf ook aan de slag te gaan. Scheelde me ook weer het verhaal 100x te vertellen!
Mijn omgeving viel het steeds meer op hoeveel energie ik kreeg als ik in de ochtend eerst een workout deed voor ik naar mijn werk ging. Zo is Dear Good Morning steeds groter geworden.”

Zie je jezelf als een echte Fitgirl?
“Ik kan nog veel leren op het gebied van sport en voeding, maar ja, als ik elke ochtend in de sportschool sta, alleen maar gezond eet en geen toegevoegde suikers eet, 10 pull ups kan doen en race op mijn fiets.. kan ik mezelf wel een Fitgirl noemen toch?”

Helemaal mee eens! Ben je vaak alleen in de sportschool, aangezien je er vaak al een halve dag op hebt zitten als de rest van NL nog wakker moet worden?
“Ja ik ben erg vaak alleen in de sportschool, haha. Heerlijk! Mijn paradijs. Alhoewel, nu ik in Amsterdam woon, merk ik dat hier ook meer gekken zijn die om 07:00 uur stipt in de sportschool staan. Ik moest laatst zelf wachten op mijn gewichten. Tsja, dat vond ik vreselijk. Misschien de ochtend niet meer zo aanmoedigen? Haha!”

Hoe kom je aan je inspiratie voor je posts op Instagram?
“Elke morgen om 07:00 post ik mijn workout selfie. Dat is sinds een paar maanden een ritueel geworden en daar herkennen anderen mij ook aan. Als ik het eens niet doe krijg ik veel reacties; waar was je vanmorgen? Gaat het wel goed met je? Dus dat is een goed tekenen. De rest van de dag post ik wat ik allemaal doe en vooral wat ik eet. Misschien heel saai, maar ik blijf groeien in volgers, dus mensen vinden het toch interessant om te zien wat ik in mijn mealprep-bakje heb zitten. Mijn foto’s zullen nooit een prijs winnen, maar heee, ik laat gewoon zien wie ik ben en wat ik doe. Accepteren en doorgaan!”

Sowieso, wij zijn fan hoor! Welke van onze voorgaande Fitgirls ken je eigenlijk?
MaritAshley, Esmee Trouw en Esmee Noelle, Laura… en ga zo maar door. Tsja, het is toch een wereldje hè, waar je in zit. Dan leer je elkaar wel kennen! Sommigen heb ik in het echt ontmoet, anderen hoop ik snel te ontmoeten. Ik ben niet zo van de concurrentie, ik vind het tof om te zien hoeveel meiden bezig zijn om anderen te inspireren. Ik vind het juist leuk om samen te werken en elkaar aan te moedigen.Tuurlijk denk ik wel eens: Grrrrrr, hoezo heeft zij ineens meer volgers dan ik? Daar ben ik wel heel eerlijk in ;-)”

Fitgirl Lienke - Dear Good Morning 9Maar Marit is echt je maatje hè?
“Jazeker, wij hebben samen een e-book voor mensen die gezonder willen worden, maar niet weten hoe ze moeten beginnen. Marit heb ik leren kennen via Instagram. We contactten elkaar via een privé berichtje en meteen hadden we een leuke klik. Niet zo heel lastig als je allebei uit Fryslân komt, haha! We spraken af in Utrecht en het was echt alsof ik een vriendin van jaren geleden ontmoette! Zo vertrouwd en fijn. Toen ik in Kopenhagen woonde vertelde ik haar over mijn ideeën van een e-book. Zij vond het zo gaaf dat ze graag mee wilde helpen. We besloten toen samen onze enthousiasme in één e-book te proppen. Met succes! 10 euro via shop.deargoodmorning.com

Wat is de grootste fitness-fabel?
“Dat je van krachttraining altijd breed wordt!”

Ok, jij bent de pro! En wat is het beste advies dat jij ooit heb gehad?
Rust nemen. Klinkt misschien echt suf, maar dat heb ik de afgelopen maanden wel geleerd. Nouja, ik moet het nog toepassen eigenlijk. Ik sport elke dag en wil elke dag blijven sporten. Nu leer ik dat juist herstel (lees: rust) enorm belangrijk is om je lichaam zo te kneden hoe jij het wilt.
Enorm lastig van mij. Ik moet bewegen. Mij zie je geen film kijken. Twee uur stil zitten, dat kan ik dus echt niet! Dan fiets ik liever een rondje door de stad.”

Waar ben je het meest trots op m.b.t. wat je bereikt hebt qua innerlijk?
“Mijn doorzettingsvermogen. Ik heb zo lang getwijfeld over een blog of een e-book. Je hebt zoveel toffe bloggers die zoveel meer weten dan ik, meer doen dan ik, veel betere foto’s hebben dan ik. Toch ben ik door gegaan. Ik vind het gewoon leuk om te doen! Ik heb zoveel enthousiasme voor sporten op de vroege morgen. Dat heb ik doorgezet en zie hier, ik sta nu zelfs op Manify!”

Haha, en waar ben je het meest trots op mbt wat je bereikt hebt qua uiterlijk?
“Ik ben best al wel trots op mijn buik. Ik heb zelf jaren getraind met mijn eigen kennis en ervaring. Ik begon te zien dat mijn lichaam veranderde en dat heeft me zo goed gedaan. Dat ik het zelf voor elkaar krijg om abs te zien. Ik ben er nog niet helemaal, maar zeker op de goede weg.”

Ben je in het weekend vaak op feestjes/festivals te vinden? Zo ja, wat vind je leuk?
“Mijn studentenleven heb ik wel een beetje gehad. Ik werk vanaf mijn 21e al fulltime bij de televisie, dus om helemaal los te gaan in de stad is niet echt handig. Ook niet voor mijn ochtend die dan kwijt is! Toen ik nog in Groningen woonde was ik bijna ieder weekend in een club te zien en tikte ik zo 10 bier weg. Paar shotjes vodka hoorde daar natuurlijk ook bij!
Tegenwoordig ben ik heel bewust van mijn weekend. Ik vind het zonde vrijdagavond tot middernacht in de stad te zijn, dan heb ik niets meer aan mijn ochtend. Ik ben daarin echt veranderd. Ik hou van kroegjes waar je kan zitten, maar ook lekker kan dansen, festival die overdag plaatsvinden zoals Milkshake of de Parade. Af en toe ga ik wel weer voor een flinke nacht tot in de vroege uurtjes, maar niet vaak meer. Maar ik ben echt niet saai hoor, als je dat zou denken!”

Wat is de grootste afknapper en wat vind je juist aantrekkelijk?
“Iemand scoort bij mij een puntje als die persoon mij in mijn waarden laat, me enthousiasme en rare gewoontes accepteert en zelf ook bewust leeft. Ik hoef geen sporter, zolang ik het maar kan blijven doen. Ik ben soms een einzelgänger. Doe graag veel alleen, laat me dat ook doen!”

Ok, ik ga je alleen laten. Nog één vraagje: Ga je deze zomer op vakantie? En zo ja, waarheen?
“Vakantie? Dat heb ik niet, haha. Alhoewel ik voor mijn werk veel in het buitenland ben, probeer ik toch een dagje vrij te zij om te genieten. Helaas mag ik nog niet zeggen waar we deze zomer zijn. Ik probeer naast mijn werk nog wel eens een weekendje naar Kopenhagen te gaan! Ik heb daar gewoond en ooooh het is echt mijn stad. De sfeer, de mensen, ik mis echt alles! Wanneer ik weer vrij ben? Geen idee. Dat is televisie. Werken. 24/7 haha!”

Ok, thanks Lienke voor je leuke enthousiaste antwoorden! Tot morgenochtend, 7u op Instagram!