Zo draag je een pak zonder das

Met een stropdas altijd maar wijzend naar je leuter, is het als je er over nadenkt best een vreemde accessoire. Draag je een vlinderstrik? Dan wijst ‘ie naar je oren en tepels. Dus waarom niet gewoon ‘dasloos’ door het leven gaan? Als de gelegenheid het toelaat, is het prima mogelijk, stijlvol zelfs. Maar doe het dan wel goed!

We geven je wat tips voor het dragen van een pak zónder een das.

Pak dragen zonder das

Weet wanneer het kan

Bij sommige gelegenheden is een das een absolute vereiste, ook al ben jij geen ‘stropdas-persoon’. Heb je een sollicitatie bij een groot bedrijf, zorg dat je een das draagt en dat hij goed geknoopt zit. Heb je een etentje met vaste klanten, laat je das lekker in de la.

De kraag van je shirt

De kraag van het overhemd wordt, zodra je de das ditched, in een klap een stuk belangrijker. Sommige kragen zijn gemaakt om te dragen met een das, deze hebben vaak een wat bredere opening. Nu je geen das draagt, kun je dus kiezen voor een smallere kraag. Belangrijk is om een wat stijvere kraag te kiezen, aangezien je nu niet alle knoopjes zult sluiten. In de meeste gevallen dan..

De juiste fit

Met óf zonder das, je kleding moet altijd de juiste fit hebben. Voor pakken geldt dit nog eens extra, want niets is zo belachelijk als iemand die er netjes uit probeert te zien, maar dat het niet helemaal is gelukt. Een pak zonder das is net wat informeler, dus kies voor een juiste fit om het toch gekleed te over te laten komen.

Kleur en patrooncombo’s

Als je een pak zonder das draagt, moet je zeker weten dat je je combinaties op orde hebt. Deze vlieger gaat ook op voor pakken mét das, maar er zijn net wat andere regels. De vuistregel mét das is: draag altijd een donkerder jasje dan je overhemd. Deze kan je nu laten varen. Een zwart shirt met daarboven een grijs pak is hartstikke stijlvol. Ook qua patronen ben je wat vrijer zonder das. Maar maak het niet te gek!

Double trouble

Ben jij zo’n gast die een double breasted jasje rockt? Doe dit dan eens zonder das. Super stijlvol een zeer mannelijk. Lees hier of jij het postuur hebt voor een double breasted!

Bron: blog.trashness.com

Met een T-Shirt

Net zoals dat je een pak soms met sneakers kan dragen, kun je soms ook gewoon t-shirt onder je jasje dragen. Pas hiermee wel op dat je het goed doet. Niet veel t-shirts lenen zich voor een wat formelere combinatie. Wil je een veilige keuze? Ga dan voor een Bretonse streep, dan zit je altijd goed!

Bron: Fashionistable

Button down & Button Up

Het belangrijkste aspect, wanneer je de das achterwegen laat, zijn toch wel de knoopjes. De meeste heren zullen veilig voor één open knoopje gaan. Maar één knoopje extra open, kan soms ook prima. Maar je moet er wel de juiste persoon voor zijn. Als je in de spiegel kijkt en de woorden ’tropisch regenwoud’, ‘Griekse yoghurt’ of ‘Gerard Joling’ komen als eerste in je op, dan doe ‘m maar weer snel dicht. Zo niet, dan zit je waarschijnlijk wel goed.

Wil je super hip zijn en/of je een dagje als pastoor voelen, dan kun je ook je shirt volledig dichtknopen. Comfortabel is het niet, maar ‘zij die hun broeken hoog oprollen’, zullen het waarderen!