Onze favoriete workwear-drops van de laatste tijd

Daar waar jaren geleden er maar een paar merken waren die de wereld van workwear-fashion vormden, zijn er ondertussen meerdere grote spelers aanwezig.

En sinds de aankondiging van Nike Life staan de koppies bij de rest van de concurrentie er al helemaal strak bij.

De dikste workwear-drops van dit jaar

De tijd dat alleen automonteurs werkbroek heren intikken op Google lijkt alweer eeuwen geleden. Workwear is hot. En niet alleen bij Nike: gelukkig voor de andere merken is het nog geen kwestie van eten of gegeten worden. De vraag naar workwear blijft te groot om het ‘survival of the fittest’-principe erop los te laten. Toch zien we wel dat elke grote speler er de laatste tijd een schepje bovenop doet. Wat ons betreft mag er dus nog heel wat concurrentie bijkomen als dat nóg meer workwear-drops betekent. Om het overzicht even te bewaren hebben wij de dikste workwear-drops van de afgelopen tijd op een rijtje gezet.

Carhartt WIP x sacai

Afgelopen februari brachten Carhartt WIP en sacai ons in extase met maar liefst achttien verschillende stijlen. De tweede samenwerking van de merken brengt ons onder andere een hele dikke Reversible Duck Coat die wat ons betreft toch wel als paradepaardje van de collectie dient. Daarmee doen we de Chore Coat en de Siberian Parka misschien te kort mee, maar er kan maar een winnaar zijn. Deze samenwerking brengt hoe dan ook een perfecte samensmelting van high-end fashion en workwear. Houden we van.

Workwear, Onze <strong>favoriete workwear-drops</strong> van de laatste tijd
Foto: Carhartt

Nike Life

Nike Life zorgde sinds de aankondiging meteen voor knikkende knietjes bij de concurrentie. En met de workwear-drops die ze tot nu toe hebben uitgebracht, heeft de nieuwe lijn probleemloos aangetoond met de hoge verwachtingen om te kunnen gaan. De Chore Coat die inspiratie haalt uit het leven van Franse boeren is tot nu toe een favorietje. Daarnaast hebben ze het workwear-stempel ook al helemaal waargemaakt met een paar keiharde timmermansoveralls. Functioneel én stijlvol. Zoals we van Nike gewend zijn, maar dan in de workwear-esque.

Workwear, Onze <strong>favoriete workwear-drops</strong> van de laatste tijd
Foto: Nike

The North Face

Er leek even wat vuil in de motor van de trein van The North Face te zitten, maar met de nieuwe UE-collectie pakken ze de vaart weer op. De nieuwe drop van het merk uit San Francisco brengt een gemoderniseerde herinterpretatie van alledaagse werkuniformen. Met opvallende panelen bestaande uit denimtextiel krijgen de traditionele workwear items een subtiel en modern randje. Verder zien we technische khaki-jassen hun verschijning maken terwijl er ook ruimte is voor sportieve schoenen om de collectie helemaal compleet te maken. En dat allemaal in dezelfde stedelijke esthetiek.

Dickies en BEDWIN & THE HEARTBREAKERS

Oké, oké. We spelen een beetje vals in dit lijstje. De nieuwe workwear-drop van Dickies samen met BEDWIN & THE HEARTBREAKERS is namelijk nog niet gedropt. Vanaf 16 maart mogen we de stevige stukken gecombineerd met de party-esque stijl van BEDWIN in de winkels aanschouwen. De Double Breasted jacket verkrijgbaar in groene, bruine en zwarte kleurstellingen is wat ons betreft het absolute kroonjuweeltje van de nieuwe collectie. Of zie jij zelf nog andere parels voorbijkomen die we over het hoofd hebben gezien?