En nu ownt Nike ook de workwearwereld

CREDITS: Nike

Sinds de jaren ’60 heeft Nike de sportkledingindustrie compleet gedomineerd.

Maar dat succes betekent niet dat het merk met de Swoosh bang is om het over een andere boeg te gooien.

Nike Life stoot traditionele workwearmerken van de troon

Sinds de introductie van Nike Life, toont het merk uit Portland namelijk aan dat ze ook in staat zijn om de workwearindustrie te domineren. De lijn haalt inspiratie uit de athleisure-hype van de laatste jaren, waarbij de ‘scope of focus’ dus ook naar workwear wordt uitgebreid. Ze kunnen bij Carharrt en Dickies dus maar beter oppassen. Met bijvoorbeeld deze chore coat, die momenteel trouwens in de sale is bij Nike Life, hebben ze een heerlijke jas te pakken die inspiratie haalt uit de Franse werkjassen en boeren.

Nike Life, En nu ownt <strong>Nike ook de workwearwereld</strong>
Foto: Nike

Van alle markten thuis

Hoewel het een nieuwe stijl is waarvan wij niet wisten dat het merk het in zich had, klopt het plaatje helemaal. De chore coat oogt dan ook behoorlijk vertrouwd met de verschillende branding-touches en het kenmerkende borduursel van de Nike Swoosh. Verder is de chore coat drievoudig gestikt en geproduceerd uit duurzame materialen, waardoor het zich echt mag labelen als robuuste werkkleding.

Naast de chore coat, brengt de nieuwe lijn van Nike ook keiharde timmermansoveralls. Deze zijn voorzien van talloze zaken om je gereedschap en klinknagels in te dragen. Vooralsnog brengt Nike Life de overalls in twee verschillende kleuren uit: zwart en bruin. Beide overalls zijn voorzien van katoenen keper en een zevenzakken timmermansbroek. Functioneel én stijlvol.

Nike Life, En nu ownt <strong>Nike ook de workwearwereld</strong>
Foto: Nike

Typerende cargo pants maken ook bij Nike Life haar entree

Verder zien we ook de typische cargo pants bij Nike Life voorbijkomen. Een klassiekertje waar vooral Carharrt groot mee is geworden, maar nu misschien wel de troon moet afstaan aan Nike. De cargo pants zijn beschikbaar in verschillende kleuren, maar wij zijn vooral fan van de khaki-kleurvariant die een militaire look met zich meebrengt. De broek oogt ruimtelijk, met genoeg bewegingsvrijheid voor de benen. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van het katoenen keperstof, waardoor de kwaliteit in ieder geval wordt gegarandeerd.

Source:
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…